AK Partili milletvekilleri: Siirtlilerin olayları tasvip ediyor gibi yansıtılmasından rahatsızız

AK Parti Siirt Milletvekili Mehmet Yılmaz Helvacıoığlu, Siirt'te yaşanan olayları, Siirtlilerin tasvip ediyor gibi yansıtılmasından rahatsız oldukları

AK Parti Siirt Milletvekili Mehmet Yılmaz Helvacıoığlu, Siirt'te yaşanan olayları, Siirtlilerin tasvip ediyor gibi yansıtılmasından rahatsız olduklarını söyledi. BDP Milletvekili Ufuk Uras da olaylarla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasının faydalı olacağını belirtti.

AK Parti Milletvekili Helvacıoğlu, Meclis'te basın mensuplarının Siirt'te yaşanan olaylarla ilgili sorularını cevapladı. Helvacıoğlu, Siirt'teki olaylarla ilgili ana muhalefet partisi il teşkilatından bir kişinin de içerde olduğunu, buna dayanarak tüm ana muhalefet partisini kötülemesinin mümkün olmadığını kaydetti. Olaylara karışanlar içerisinde akrabasının olduğu yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Helvacıoğlu, kendisinin çok sayıda akrabasının olduğunu belirterek, olaya karışanların cezalarını çekeceklerini ifade etti.

Helvacıoğlu, kendilerinin olayı Siirt halkının tasvip ediyor gibi yansıtılmasına karşı olduklarını belirtti. Suç işleyen insanların kendilerini derinden yaraladığına işaret eden Helvacıoğlu, olayları üzüntü ile karşıladıklarını ve nefretle kınadıklarını söyledi.

Helvacıoğlu, CHP'li milletvekillerin Pervari'ye gittiğini belirterek, olayla ilgili CHP il teşkilatından bir kişinin içerde olduğunu hatırlattı. Helvacıoğlu, sadece kendilerinin görüldüğünü ve değişik oyunlar oynandığı fikrine kapıldığını vurguladı.

AK Parti Niğde Milletvekili İsmail Göksel ise çocuklara sahip olunmadığı için kendi dâhil herkesin mesul olduğunu belirterek, çocukların koruma altına alınarak içindeki psikolojiden çıkarılması gerektiğini anlattı. Göksel, bu işe bulaşmış insanların da mutlaka cezalandırması ve bedelini mutlaka topluma karşı ödemesi gerektiğini söyledi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Ufuk Uras da, Siirt'te yaşanan olayların toplumdaki çürümeyi gösterdiğini belirterek, "Bölgedeki uçan kuştan haberdar olup, böyle bir skandalı duymamak mümkün değil. Siyasi, idari sorumlular açığa alınmalıdır. Toplumdaki bir çürümeyi gösterdiği için Meclisimizde bir araştırma komisyonu faydalı olur. "