"Türkçeyi bu kadar güzel öğretenlere minnettarız"

Türkçe Olimpiyatları'nda dereceye giren öğrenciler söyledikleri Türkçe şarkı ve türkülerle Kocaelilileri kendilerine hayran bıraktı.

Osman Hamdi Be

  Türkçe Olimpiyatları ' nda dereceye giren öğrenciler söyledikleri Türkçe şarkı ve türkülerle Kocaelilileri kendilerine hayran bıraktı .

Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi ' nde sahne alan Türkçe Olimpiyatları Şampiyonları , söyledikleri şarkı ve türkülerle Kocaelililere unutamayacakları bir konser yaşattı .

Türkçe Olimpiyatları ' nda dereceye giren öğrencilerin , şarkı ve türkü söyleyeceğini duyan Kocaeli halkı Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi ' ne akın etti . Salonda boş koltuk kalmayınca vatandaşklar , konseri izleyebilmek için saatlerce ayakta durmayı tercih etti . Yaklaşık 3 saat süren programda Türkçe Olimpiyatları ' nda madalya alan Kenya , Türkmenistan , Arnavutluk , Rusya , Moğolistan ve Mozambik ' ten gelen şampiyonlar , davetlilere söyledikleri Türkçe şarkılarla hoşça vakit geçirtti . Vatandaşlar , Türkçenin bu kadar güzel şekilde yabancılar tarafından söylenmesinin kendilerini duygulandırdığını , öğreten öğretmenlere minnettar olduklarını ifade etti .

Konserde sahneye çıkan Moğolistanlı Ugantuya Tsogtsaikhan , söylediği ' Sen gelmez oldun ' adlı şarkısıyla izleyicilerden yoğun alkış aldı . Konserin daha sonraki bölümlerinde Türkçe sevdalıları , izleyicileri hareketli parçalarla coşturdu . İzleyiciler , parçalara oynayarak eşlik etti .