Taşıt vergisine taksit için kanun teklifi

MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, Motorlu Taşıt Vergisi'ni 24 ay taksitlendirme uygulaması için kanun teklifi verdi.

Taşıt vergisine taksit için kanun teklifi
  MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu , kamyonlarlar iç ; in uygulanan Moturlu Taşıtlar Vergisi ( MTV ) ana borcunun 24 ay taksitlendirilmesi amacıyla kanun teklifi hazırladı .

TBMM Başkanlığına sunulan teklif , Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu ' nda değişiklik ö ; ngö ; rü ; yor . Buna gö ; re , MTV ana para borcu , her yıl iç ; in ayrı ayrı yü ; zde 5 faiz uygulanarak , yeniden yapılandırılacak ve en fazla 24 ay taksitlendirilebilecek . Vergi borcunu yapılandıran kamyoncular , kamyonlarının muayenelerini de yaptırabilecek .

Teklifiyle ilgili basın toplantısı dü ; zenleyen MHP ' li Serdaroğlu , nakliye sektö ; rü ; nü ; n iş bulma ve kazanç ; aç ; ısından en sıkıntılı dö ; nemini yaşadığını ileri sü ; rdü ; .

Serdaroğlu , krizle birlikte araç ; ların sadece yü ; zde 10 ' unun faaliyetine devam ettiğini savunarak , yasa gereği vergi borcu bulunan araç ; ların fenni muayenelerinin yapılamadığını , bu yü ; zden her gü ; n onlarca aracın otoparka ç ; ekilerek bağlandığını sö ; yledi .

' ' Şu an itibariyle otoparka ç ; ekilen kamyon sayısının 400 bin olduğu ifade ediliyor . Bir başka ifadeyle 400 bin ekmek teknesi bağlı ' ' diyen Serdaroğlu , teklifinin yasalaşması halinde , otoparklarda satılmayı bekleyen kamyonların hem ekonomiye kazandırılacağını hem de kamyoncu esnafının evine ekmek gö ; tü ; receğini kaydetti .

Serdaroğlu , ' ' Teklifimiz ile kamyoncu esnafı iç ; inde bulundukları bu zor şartlarda , bir nebze olsun nefes alabilecek . Şayet bö ; yle bir imkan tanınmazsa , devrilen kamyonun altında sadece kamyoncular değil , kamyoncuların sesine kulak vermeyen AKP iktidarı da kalacaktır ' ' diye konuştu .

Basın toplantısına katılan kamyoncu esnafı da iktidar ve muhalefetten sorunlarına ç ; ö ; zü ; m iç ; in yardım istediler .