Kanlı 1 Mayıs'ın Mağduru: 'İnşallah 1 Mayıs'ta Provokatif Olaylar Olmaz'

"Kanlı 1 Mayıs" olarak bilinen 1977'deki İşçi Bayramı kutlamaları sırasında hayatını kaybeden Rasim Elmas'ın kızı Gönül Birsen Kement, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasıyla beyaz bir sayfa açılacağını belirterek, "İnşallah provokatif olaylar olmaz" dedi

"Kanlı 1 Mayıs" olarak bilinen 1977'deki İşçi Bayramı kutlamaları sırasında hayatını kaybeden Rasim Elmas'ın kızı Gönül Birsen Kement, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasıyla beyaz bir sayfa açılacağını belirterek, "İnşallah provokatif olaylar olmaz" dedi.
"Sevinçle karışık bir gurur yaşıyorum" diyen Gönül Birsen Kement, bu yıl ki kutlamaların güzel geçmesini umduğunu söyledi. Kement, "İşçiler, emekçiler, aydınlar, demokrasi ve bütün insanlar için güzel bir gün. Hiçbir olay olmadan, hiçbir sıkıntı olmadan geçeceğini düşünüyorum. Alanın açılması bu seneye rastladı. İnşallah bunun devamı gelir. Bu bir beyaz sayfa olur" dedi.
Gönül Birsen Kement, babasının öldüğü 1977'deki İşçi Bayramı kutlamalarına da değinerek, "1 Mayıs günü kendisi buraya geldi. Burada çok büyük bir kalabalık vardı. Kalabalığın içindeydi. Biz onun cenazesini buradan aldık. Onu ilkyardım hastanesine götürmüşler. Sanıyorum kan kaybından vefat etmiş. Üzerinden 33 yıl geçti. İlk defa Taksim açılmış olacak. Devlet buna izin verdi, artık baskı olmayacak. Gelmek isteyenler gelecek, isteklerini, dileklerini açıklayacaklar. Şarkılar, türküler söylenip, bayram
havasında geçecek. Böyle geçer" diye konuştu.
Provokatif olayların olmamasını istediklerini belirten Kement, "İnşallah olmaz. Devletimizin buna engel olabileceğini, önlemler alabileceğini, buna gücünün yeteceğini düşünüyorum" dedi.