Batman'da gökyüzü uçurtmalarla renklendi

Batman Özel İrfan İlköğretim Okulu, Sıdık Tekin Lisesi ve Gonca Kreş tarafından her yıl geleneksel olarak ilde düzenlenen Uçurtma Şenliği bu yıl da re

  Batman Özel İrfan İlköğretim Okulu , Sıdık Tekin Lisesi ve Gonca Kreş tarafından her yıl geleneksel olarak ilde düzenlenen Uçurtma Şenliği bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu .

Yüzlerce kişinin katıldığı şenlikte , en güzel uçurtma tasarımcısı ve uçurtması en yüksekte uçan yarışmacılara çeşitli ödüller verildi . Sabah saatlerinden itibaren Batıraman ' a gelen aileler şenlik alanını panayır yerine çevirdi . Uçurtma yarışmasının yanı sıra yumurta taşıma , halat çekme , top sektirme gibi oyunların da yapıldığı şenlikte , değişik oyunlar oynayıp halay çeken çocuklar eğlenceli bir gün yaşadı .

Çocuklarına eşlik eden anne babalar da değişik yarışmalara katılıp çocukluk günlerine geri döndü . Şenlik kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi .

Uçurtma yarışması ile vatandaşlar arasında yardımlaşma ve kaynaşma duygusunu pekiştirmeyi , güzel bahar günlerini böylesi güzel etkinliklerle değerlendirmeyi amaçladıklarını belirten Özel İrfan İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Özel , uçurtmaların gökyüzüne , şenliğin Batman ' a renk kattığını ifade etti .

Aileleri ile eğlenceli bir gün yaşadıklarını belirten vatandaşlar ise şunları ifade etti : " Hem piknik yaptık hem yarışmaları izleyip bazılarına katıldık . Çok güzel bir gün yaşadık . Uçurtmalar sayesinde ilk kez çocuklarımızla bu kadar yakınlaştık . "