"Kalkınma, istişare ve ortak akıl toplantılarından geçiyor"

Bartınlı işadamı ve sanayiciler kalkınmanın istişare ve ortak akıl toplantılarından geçtiğinde birleşti. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Ulus il

Bartınlı işadamı ve sanayiciler kalkınmanın istişare ve ortak akıl toplantılarından geçtiğinde birleşti. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Ulus ilçesindeki üyelerine yönelik istişare ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Ulus Orman İşletme Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Ulus Kaymakamı Adem Kaya, Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, BTSO Meclis Başkanı Halil Çelen, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mehmet Bayrak, KOSGEB Bartın Sinerji Odağı Uzmanı Salih Kahraman, BTSO Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Akmaz, Birol Dikyurt, Halil Balık, Sami Karakaş, Ercan Aydın, BTSO Meclis üyeleri, Ulus Esnaf Odası Başkanı Necati Akman, Ulus Şoförler Odası Başkanı Osman Ozan, sanayici ve işadamları katıldı.

BTSO Genel Sekreteri Ender Yeğen tarafından oda faaliyetleri hakkında bilgilendirme sunumu yapılmasının ardından konuşan BTSO Başkanı İsmail Toksöz amaçlarının sanayici ve işadamlarının, üyelerinin dertlerini dinlemek, sorunları çözebilmek olduğunu söyledi. KOSGEB Bartın Sinerji Odağı Uzmanı Salih Kahraman da sanayici ve işadamlarına KOSGEB veritabanına kayıt olma, KOSGEB'in destek ve kredileri konularında bilgiler verdi. Bartın'ın en önemli sorununun alt yapısı hazır sanayi parsellerinin üretilememesi olduğunu anlatan Bartın Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mehmet Bayrak ise 5084 sayılı teşvik kanunu sayesinde Bartın'da 3 bin 500 ilave istihdam sağlandığını, genel sekreterliğini kendilerinin yürüttükleri enerji desteğinden şimdiye kadar yaklaşık 55 işletmenin yararlandığını, bunlara 9 milyon 500 bin liralık enerji desteği verildiğini dile getirdi. Yeni düzenlenen bölgesel ve sektörel teşvik sisteminde Bartın'ın 3. bölgede yer aldığını anlatan Bayrak, 27 sektörün teşvik edildiğini, en alt limit olarak 500 bin liralık yatırım yapan yatırımcıya 6 kalemde destek verildiğini söyledi.

İşadamı ve sanayici Zeynel Özsoy ise düzenlenen ortak akıl, istişare ve bilgilendirme toplantısından dolayı Bartın TSO'ya teşekkür etti. Kalkınmanın ortak akıl ve istişare etmekten geçtiğinin altını çizen Zeynel Özsoy, orman ürünleri sektörünün istihdama önemli ölçüde katkı sağlayacağına dikkat çekti. Özsoy, ahşapla ilgili Ulus ilçesine meslek yüksek okulu açılması talebinde bulundu.

Yaşadıkları elektrik kesintileri yüzünden mağdur olduklarını, ilgili yerlere gönderdikleri dilekçelere verilen cevapların ne kendilerini tatmin ettiğini ne de mağduriyetlerini giderdiğini söyleyen Özsoy, Bartın'a atanan bürokratların tepeden gelme değil STK'larla istişare halinde atanması gerektiğini dile getirdi.

Sanayici ve işadamlarının dertlerini ve yaşadıkları sıkıntıları not ettiklerini anlatan BTSO Başkanı İsmail Toksöz ise birlikte hareket edildiğinde Bartın'ın kalkınması için tüm sorunların üstesinden gelinebileceğini söyledi. Toplantı sonunda üyelerle birlikte öğle yemeği yiyen Bartın TSO yönetimi yemeğin ardından TSO'ya alınan yeni makam aracı için kurban kestirdi.