Gso Başkanı Koçer'e Kültür Ve Sanat Ödülü Verildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer'e, Yazar Ahmet Ümit, ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e düzenlenen törenle Kültür ve Sanat ödülü verildi.

Gaziantep Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği (GASED) tarafından düzenlenen geleneksel ödül töreninin, açılış konuşmasını yapan GASED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Atalar, derneğin faaliyetlerini anlatarak, kültür ve sanata destek verenlere teşekkür etti.
Daha sonra kürsüye çıkan Yazar Ahmet Ümit, bugüne kadar pek çok ödül aldığını ancak, Gaziantep'ten alınan ödülün kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını söyledi.
Ahmet Ümit, "Gaziantep'ten İstanbul'a gittiğimde 18 yaşındaydım. Yazarlık boyunca pek çok ödül aldım alkış duydum. Ama ne zaman Gaziantep'ten bir ödül alsam, ne zaman Gaziantep'ten bir alkış sesi duysam, bunun yeri benim için bambaşkadır. Beni bu ödüle layık görenlere teşekkür ediyorum. Ben bu ödülü sadece benim adıma değil, Gaziantep'te Kültür ve sanata destek veren, çaba gösterenler adına da alıyorum. Gaziantep'te Kültür Sanat eksikliğini gidermek için elimden geleni yapıyorum. Bu ödülü de bu duygular
içerisinde alıyorum ve gurur duyuyorum" dedi.
"GSO toplantı salonunda, kültür ve sanat faaliyetleri yapan GASED ile birlikte alkış sesleri duyulmaya başlandı" diyerek konuşmasına başlayan GSO Başkanı Nejat Koçer ise, "Gaziantep sanayide çok önemli bir yere gelmiştir. Çok önemli bir mesafe kat etmiştir. Ancak tek başına üretmek, tek başına sanayici olmak, tek başına büyük bir ekonomiyi yönetmek, yetmiyor. Eğer bunun içene sanatı, kültürü, duyguyu, şiiri, romanı katamıyorsak, ya da bu şehirden çıkmış değerlere değer veremiyorsak, bu bizim için büyük
bir eksiklik olur diye düşünüyorum" diye konuştu.
Koçer konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
"GSO Başkanı olarak Gaziantep'te kültür ve sanat çalışmalarını yürekten destekliyor ve buradan bir çağrı yapıyorum. Her sanayicimizin şehirdeki kültür ve sanat faaliyetlerini desteklemelerini istiyorum. Şehirde yükselen makine seslerinin yanında, şiir seslerinin, kitap seslerinin, müzik seslerinin yükselmesini diliyorum. Ancak böyle güzellik ve armoni oluşur.
Konuşmalardan sonra, yazar Ahmet Ümit'e ve GSO Başkanı Nejat Koçer'e ödülleri verildi.
Ayrıca Ahmet Ümit'e bir de "Kadim Şehir Gaziantep" isimli kitap hediye edildi.