Nevşehir Yerel Yönetim Reformu Kapsamında Pilot İl Olarak Belirlendi

Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı uyarınca Yerel Yönetim Reformu uygulama proğramı çerçevesinde İçişleri Bakanlığı tarafından aralarında Nevşehir Belediyesi'nin de bulunduğu 10 belediye pilot merkez kapsamına alındı

  Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı uyarınca Yerel Yönetim Reformu uygulama proğramı çerçevesinde İçişleri Bakanlığı tarafından aralarında Nevşehir Belediyesi ' nin de bulunduğu 10 belediye pilot merkez kapsamına alındı .
İçişleri Bakanlığı tarafından ' Lar 2 ' olarak da isimlendirilen Türkiye ' de Yerel Yönetim Reformu uygulama proğramı başlatıldı .
Nüfus Coğrafik özellikler , etkinlikler ve AB projelerinin uygulanma başarısı gibi temel bazı değerlendirmeler ışığında belirlenen 10 belediyesi arasında Nevşehir ' in yanı sıra Kırşehir , Düzce , Zonguldak , Uşak gibi il belediyeler ile Bursa Mustafakemalpaşa , Adıyaman-Kahta , Ağrı-Patnos , Ankara-Gölbaşı ve Zonguldak Karadeniz Eregli belediyesi yer aldı .
AB ' nin mali ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Proğramı ' nın da teknik desteği ile çeşitli projelerin yürütüleceği bu kapsamda ilk etapta AB üyesi olan 10 kent , pilot il olarak belirlenen 10 belediye ile kardeş belediye haline getirilecek . Bu kapsamda 7 Mayıs ' da Ankara ' da bir toplantı düzenlenecek .