Marmaris Rüşvet İddialarıyla Çalkalanıyor

Muğla'nın Marmaris İlçesine bağlı Beldibi Belde Belediyesi'ne düzenlenen rüşvet operasyonunda iki zabıta memuru tutuklanarak Muğla E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Marmaris Rüşvet İddialarıyla Çalkalanıyor
  Bir mobilya firması için Marmaris ' te şube açmaya gelen Mete ve Mert Beyazıt kardeşler iş yeri açmak için bütün resmi evraklarının eksiksiz olduğunu söyleyerek zabıta memurlarının rüşvet istediği iddia ettiler . Beyazıt Kardeşler " Bir otelin altında bulunan bin metrekare salonu kiraladık . Ruhsat işlemleri için Beldibi Belde Belediyesi ' ne gittiğimizde Zabıta Müdürlüğü ' nde görevli D . Ç ( 29 ) ve Z . K ( 32 ) ile görüştük ve bize ' Burası sorunlu bir yer , başkan size ruhsat verdirmez ' dediler . Belediyeden ayrıldık ve , kiraladığımız dükkana gittik . Çarşamba günü mesai bitiminde Zabıta D . Ç . ( 29 ) ve Z . K . ( 32 ) , mobilyacı dükkanımıza geldiler . Ayak üstü 15 bin lira değerinde beğendikleri mobilya takımları ve 2 bin 500 lira isteyip , bunlar olursa size kimse dokunamaz diyerek belediyeye gelmemizi istediler " diye konuştu
EMNİYETTEN ' KEKLİK OPERASYONU '
Yaşanan gelişmeler sonrası Mete ve Mert Bayazıt kardeşler Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ' ne giderek yardım istediler . Bunun üzerine Nöbetçi Savcının talimatıyla operasyon yapılmasına karar verildi . ' Keklik ' adı verilen operasyonla Asayiş Büro Amirliği ' nde seri numarası alınan 2 bin 500 lira para ile iki kardeşe ve bir sivil polise ses kayıt cihazı verildi . Edinilen bilgiye göre dün Mobilyacı iki kardeş ve kardeşleri olduğu süsü verilen bir sivil polis Beldibi Belde Belediyesi ' ne otomobil ile gitti . Zabıta D . Ç . ( 29 ) ve Z . K . ( 32 ) , gelenleri karşılayarak bir odaya giderek kapıyı kilitledi . İki zabıta ve Beyazıt kardeşler ile sivil polis bir süre sohbet etti . Zabıta 2 bin 500 lira parayı isteyerek bu hafta içinde beğendikleri 15 bin lira değerinde mobilyaların paketlenerek hazır olmasını , bir araç ile aldıracaklarını söyledi . İsteklerine kavuşan zabıta görevlileri , ' Her şey karşılıklı , bundan sonra size dokunamazlar ' diyerek Beyazıt kardeşler ve sivil polisle tokalaştıktan sonra gitmelerini istedi . Beldibi Belde Belediyesi ' nden çıkan Mert ve Mete Beyazıt ile sivil polis otomobiline bindi . Bu sırada Marmaris Emniyet Müdürlüğü ' ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ' nde görevli polisler belde belediyesine baskın düzenledi . Zabıtaları rüşvet aldıkları iddia edilen odaya giden polis , D . Ç . ( 29 ) ve Z . K . ( 32 ) ' yı yakaladı . Zabıtaların üzerinde yapılan aramada yarı yarıya paylaştıkları seri numaraları alınmış 2 bin 500 lira para çıktı . Marmaris Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ' ne götürülen iki zabıta üzerine atılan suçlamaları kabul etmeyerek savcılıkta ifade vereceklerini bildirdi . Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı ' na seri numaraları alınmış 2 bin 500 lira para , ses kayıtları ile birlikte D . Ç ( 29 ) ve Z . K ( 32 ) sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi .
11 saat süren mahkeme sonunda Beldibi Belde Belediyesi ' nde zabıta olarak çalışan D . Ç . ( 29 ) ve Z . K . ( 32 ) ' rüşvet ve tehdit ' suçlarından tutuklanarak Muğla E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi .
ADLİYE ÖNÜNDE KAVGA EDECEKLERDİ
MHP Marmaris İlçe Başkanı Gürbüz Gürçoşkun , MHP ' li Beldibi Belde Belediye Başkanı İdris İspirli , MHP Beldibi Belde Meclis Üyesi Oğuz Akarfırat zabıtalara destek vermek için adliyeye geldi . Adliye çıkışında kiralanan mekanın sahibi Hüseyin Çakır , Başkan İspirli ve Marmaris MHP İlçe Başkanı Gürçoşkun ' a ' Benim mekanımı adamlarınıza mühürletiyosunuz . Rüşvet alan hırsızları desteklemeye geldi Belediye Başkanı " diye bağırarak üzerine yürüdü . Belde Belediye Başaknı İspirli ' nin üzerine yürüyen mekan sahibi Çakır ' ı MHP ' li Belde Meclis Üyesi Oğuz Akarfırat araya girerek engelledi .
Beldibi Belde Belediye Başkanı MHP ' li İdris İspirli ; " Bir iddia var ortada . Savcılarımız araştırmaktadır . Soruşturma devam ederken bazı konulara detaylı girmeyeceğiz . Yasalar belediyelere bağış kabul etme yetkisi vermiştir . Şartlı , şartsız , nakit , nakit olmayan her türlü bağışı kabul etmektedirler . Bu olayda böyle bir olaydır . Arkadaşlarımıza tuzak kurulmuştur " diye konuştu .
Zabıta memurlarının kendilerinden rüşvet istediklerini iddia eden Mert ve Mete Beyazıt kardeşler , mahkeme çıkışında " Biz , hiçbir zaman haram para yemedik , yemeye çalışanlarla da sonuna kadar mücadele veririz . Utanmadan , bizlerden rüşvet isteyerek vermediğimiz takdirde rahat çalışmamıza izin verilmeyeceği , baskı uygulayacakları şeklinde tehdit ettiler ' ' iddiasında bulundular .