Ahmedinejad'dan Batıya: 'Tatbikattan Endişelenmeyin' Harare

-AHMEDİNEJAD'DAN BATIYA: 'TATBİKATTAN ENDİŞELENMEYİN' HARARE (A.A) - 23.04.2010 - İRAN CUMHURBAŞKANI MAHMUD AHMEDİNEJAD, DEVRİM MUHAFIZLARININ DÜN -A

 

-AHMEDİNEJAD ' DAN BATIYA : ' TATBİKATTAN ENDİŞELENMEYİN '

HARARE ( A . A ) - 23 . 04 . 2010 - İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad , Devrim Muhafızlarının dün Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazında başlattığı tatbikatın ' rutin bir tatbikat ' olduğunu ve endişe edilecek bir şey olmadığını söyledi .

Resmi ziyaret için bulunduğu Zimbabve ' de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ahmadinejad , Batılı ülkelerin tatbikattan rahatsız olduklarının farkında olduğunu kaydetti .

Ahmedinejad , ' Ülkemizde yürüttüğümüz programlar Batıyı rahatsız ediyor . Bunu neden yaptığımızı anlamıyorlar , ancak bu sıradan bir askeri tatbikattır ' dedi .

Daha önceki yıllarda yazın yapılan tatbikatın neden öne çekildiği konusunda resmi açıklama yapılmadı . Kara , hava ve deniz kuvvetlerinin ortak tatbikatı üç gün sürecek .

Devrim Muhafızları Komutan Vekili Tuğgeneral Hüseyin Selami , tatbikatın asıl amacının bölgenin güvenliğini pekiştirmeye yönelik olduğunu belirtmiş , Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazını , " enerji temininde dünya için önemli ve hassas nokta " olarak değerlendirmişti .

23 . 04 . 2010 10 : 36 : 23