Vali Altıparmak Milas'ta İncelemelerde Bulundu

Muğla Valisi Dr

Vali Altıparmak Milas'ta İncelemelerde Bulundu
Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak bir günlük mesaisini Milas'a ayırdı. Kafaca köyündeki köprü açılışıyla başlayan Altıparmak'ın programı Milas Çöllüoğlu Hanı restorasyon incelemeleriyle son buldu. Köylülere hiraben yaptığı konuşmada ilginç mesajlar veren Vali Altıparmak, "Arabaların arkasına 'ya sev ya terk et' yazmanın hiçbir manası yok. İdealist olan çok çalışmalıdır" dedi.
Kafaca köyünde yağışlar nedeniyle öğrencilerin ulaşım güçlüğü çekmesine neden olan köprünün yerine yapılan yeni köprünün açılışı Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak tarafından yapıldı. Köylülerin yoğun sevgi gösterileriyle karşılanan Altıparmak Kafaca İlköğretim Okulu'nda düzenlenen erken 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamalarını izledi. Öğrencilerin şiir ve ront gösterileriyle renklenen bayram kutlamalarında konuşan Kafaca Muhtarı Sadettin Akarca köye yapılan hizmetlerden dolayı yetkililere teşekkür etti.
Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Kafaca köylülerine sahip oldukları değerlere önem vermelerini, özellikle çocuklarının eğitim konusunda gereken özveriyi göstermeleri gerektiğini söyledi.
Köylülere idealist olma tavsiyesinde bulunan Altıparmak, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram'ını iki gün önceden dahi olsa sizlerle kutlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Şimdiden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum. Törenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. İlkokulu ben de sizler gibi köy okulunda okudum. Atatürk'ün "Köylü milletin efendisidir" sözünü hak edecek şekilde sizler de çalışarak ürünlerinizi en iyi şekilde üretmelisiniz. Köylü niye milletin efendisi? Çünkü tüketenden çok üretendir. Köylü iyi bir çiftçi, ziraatçı, zeytinci olmak zorundadır. Sizler önce hayal edeceksiniz, sonra hayallerinizin önündeki engelleri aşacaksınız ve son olarak hayallerinize kavuşacaksınız. Arabanın arkasına ya sev ya terk et yazmanın hiçbir anlamı yok. İdealist olun. Ülkeme nasıl daha iyi hizmet vereceğim diye düşünün. Mevki önemli değil, her görev kutsaldır, önemlidir" dedi.
Vali Altıparmak 23 Nisan programları nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödül verdi. Kafaca Köyü İlköğretim Okulu resim öğretmeni Beyhan Bayraktar Vali Altuparmak'a kendi yaptığı hat sanatı ve resimleri hediye etti.
Kafaca köyündeki programın ardından Vali Altıparmak ve beraberindekiler Bafa Belediyesi'ni ziyaret etti. Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez Vali Altıparmak'a belediye ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Topluca Kapıkırı köyünde yenilen öğle yemeğinin ardından Bafa Gölü'nde avlanan balıkçılarla sohbet eden Vali Altıparmak, balıkçıların ilettiği sorunların çözümü için daire amirlerini görevlendirdi. Altıparmak, gölde yaşanan sorunlarla ilgili bizzat kendisinin de gelerek inceleme yapacağını aktardı.
Vali Altıparmak bir günlük programının Milas ayağında yapımı tamamlanmak üzere olan Dr. Sabahattin Akyüz Lisesi'nde incelemelerde bulundu. Milas Adliyesi'nde Cumhuriyet Başsavcısı Mert Koparal'ı ziyaret eden Altıparmak daha sonra Milas Belediyesi tarafından restore çalışmaları başlatılan Çöllüoğlu Hanı'nda şirket yetkililerinden gidişat hakkında bilgi aldı. Altıparmak ve beraberindekiler daha sonra İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Esen'in işyerini ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Yöneticiler, daha sonra Milas'tan ayrıldı.