Gümüşhane'de Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Gümüşhane'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi'nde bir etkinlik düzenlendi.

Gümüşhane'de Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri
İl Müftülüğü tarafından koordine edilen programa Gümüşhane Vali Vekili Mehmet Demiral, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, kamu kurum müdürleri, CHP İl Başkanı Erkan Pelit ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Mehmet Cüneyt Kavşut, hafta boyunca yaptıkları etkinlikler hakkında kısa bilgiler verdi. Müftülük İlahi ekibinin seslendirdiği ilahiler ve Müftü Kavşut'un davetlilere yaptığı çiçek takdiminin ardından programa konuşmacı olarak katılan Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Albayrak sahne aldı. Yrd. Doç. Dr. Albayrak, Peygamber'in Allah sevgisi için mihenk taşı olduğunu belirterek "Peygambere ne kadar gönülden bağlıysanız onu ne kadar içten seviyorsanız, onun adı anıldığında ne kadar coşkuyla salavatı şerife getiriyorsanız siz o kadar kamil anlamda imana sahipsiniz demektir. Sizin Allah katında ki dereceniz o kadar yüksek demektir" dedi.
Programda daha sonra "Kuran-ı okumak ve anlamak" konulu hutbe yarışmasında 1. olan Müftülük Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Mustafa Duman, 2. olan Yaydemir Köyü İmam Hatibi Fatih Merdan ve Merkez Hacı Bayram Camii İmam Hatibi Abdurrahman Çubukçu ile "Kuran'da Hz. Peygambere Sevgi ve Saygı" konulu kompozisyon yarışmasında 1. olan Türk Telekom Fen Lisesi Öğrencisi Nisa Sungur'a, 2. olan Fatih Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Habip Ödünç, 3. olan Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Mehtap Çoban ve 4. olan Türk Telekom Fen Lisesi öğrencisi Zeynep Tozlu'ya ödülleri verildi.
Programa katkı sağlayan Koza Altın İşletmeleri A.Ş.'ye plaket verildi. Belediye binası yanında bulunan Fatih parkında "Kutlu Doğum Aşı" dağıtılırken, kadınlı, erkekli çok sayıda vatandaşın etli pilav ve ayran almak için birbiri ile yarıştığı etkinlikte yaklaşık bin kişiye kutlu doğum aşı dağıtıldı.