Volkan Külleri Otomotiv Üretimini De Etkiledi New York

-VOLKAN KÜLLERİ OTOMOTİV ÜRETİMİNİ DE ETKİLEDİ NEW YORK (A.A) - 20.04.2010 - ALMAN OTOMOBİL ŞİRKETİ BMW, VOLKAN KÜLLERİNİN HAVA ULAŞIMINI OLUMSUZ ETK

 

-VOLKAN KÜLLERİ OTOMOTİV ÜRETİMİNİ DE ETKİLEDİ

NEW YORK ( A . A ) - 20 . 04 . 2010 - Alman otomobil şirketi BMW , volkan küllerinin hava ulaşımını olumsuz etkilemesi nedeniyle bazı parçaların teslimatının yapılamaması üzerine ABD ' deki fabrikasında üretimini azalttı .

BMW sözcüsü Jan Ehlen , Güney Carolina eyaletinde ' X5 ' ve ' X6 ' SUV ' ların üretildiği Spartanburg fabrikasında üretimin , bu araçların bazı parçalarının teslimatının yapılamaması nedeniyle azaltıldığını açıkladı .

Volkan küllerinin , Güney Afrika ' dan deri koltuk kaplamalarını ve Avrupa ' dan vites kutularını getirecek uçakların havalanmasını engellediğini belirten Ehlen , BMW ' nin ABD ' deki tek fabrikası olan Spartanburg ' daki fabrikanın üretimini durdurmayacağını , bu parçaların teslimatı normale dönünceye kadar işçilerin daha kısa süre çalışacağını söyledi .

Bu arada Japon otomobil üreticisi Nissan da , İrlanda ' da üretilen bazı parçaların İzlanda ' daki volkanın neden olduğu hava kaosu nedeniyle getirilememesinden ötürü Japonya ' daki üç üretim hattında üretimine ara verecek .

Nissan sözcüsü Mitsuru Yonekava , Kuzey Amerika pazarına yönelik Cube , Murano ve Rogue modellerinin üretiminin yarından itibaren belirsiz bir süre askıya alınacağını belirtti .

Üretimin durdurulması günlük 2 bin aracı etkileyecek .

20 . 04 . 2010 12 : 13 : 07