Genelkurmay'dan bedelli askerlikle ilgili açıklama

Başbakan Erdoğan'ın bedelli askerlik açıklaması yükümlüler için umut oldu, Ancak Genelkurmay, en az üç yıl daha bedelli askerlik olmaz'' diyor.

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın bedelli askerlik konusunda ' ' Detayları gö ; rü ; şmemiz lazım . Detayları ö ; ğrenemeden bir değerlendirme yaparsam yanlış olur ' diyerek aç ; ık kapı bırakması , binlerce yü ; kü ; mlü ; iç ; in yeni bir ışık oldu .

Ancak Genelkurmay Başkanlığı ASAL Daire Başkanlığının projeksiyonları en az ü ; ç ; yıl daha bedelli askerlik uygulamasının gü ; ndeme gelmesinin mü ; mkü ; n olmayacağını ortaya koydu . Yapılan hesaplamalara gö ; re bu yıl askere alınacak yü ; kü ; mlü ; ler TSK ' nın ihtiyacının yü ; zde 62 ' sini karşılıyor . 2011 ' de ise bu oranın yü ; zde 60 ' a dü ; şeceği hesaplandı . Yü ; kü ; mlü ; fazlası olmadığı iç ; in de bedelli askerlik dü ; şü ; nü ; lmü ; yor .

Yetkililer ' ' Askerlik Kanununun 10 ' uncu maddesi , bedelli askerlik uygulamasının fazla yü ; kü ; mlü ; olması halinde uygulanabileceğini ö ; ngö ; rü ; yor . 2008 ' den itibaren Silahlı Kuvvetlerin asker ihtiyaç ; larını karşılama yü ; zdesi dü ; şü ; yor ' ' dediler ve şu bilgileri verdiler :

' ' 2009 ' da silah altına alınanlar , yü ; kü ; mlü ; ihtiyacının ancak yü ; zde 64 ' ü ; nü ; karşıladı . Oranın bu yıl yü ; zde 62 ' ye , 2011 ' de ise yü ; zde 60 civarına dü ; şeceği tahmin ediliyor . Yü ; kü ; mlü ; fazlası olmaması durumunda , bedelli askerlik de dü ; şü ; nü ; lemez . Ayrıca , terö ; rle mü ; cadele eden ve şehitlerin verildiği bir ü ; lkede , bedelli askerlik konusunun moral yö ; nü ; de değerlendirilmek durumundadır ' '

Kaynak : Gazeteport