'Tüketici Ve Tüketici Hakları' Konulu Eğitim Programı

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından, oda üyelerine yönelik 'Tüketici ve Tüketici Davranışları, Satın Alma Davranışını Etkileyen Faktörler ve Tüketici Hakları' konulu eğitim programı düzenlendi

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından, oda üyelerine yönelik 'Tüketici ve Tüketici Davranışları, Satın Alma Davranışını Etkileyen Faktörler ve Tüketici Hakları' konulu eğitim programı düzenlendi.
Oda üyelerinin talepleri ve beklentileri doğrultusunda tertip edildiği öğrenilen konferansa konuşmacı olarak Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Yakup Durmaz katıldı. ATSO Başkanı Mustafa Uslu ve oda üyeleri yer aldığı programda 'tüketici ve tüketici hakları' konusu ele alındı.
ATSO toplantı salonunda düzenlenen eğitim programının açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Mustafa Uslu, oda üyelerine sitem etti. Yaklaşık 3 bin oda üyesine duyuru yapıldığını söyleyen Uslu, 100 kişilik salonu dolduramamanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi. Daha sonra küçük ölçekli işletmecilerin durumlarını değerlendiren Uslu, 'büyük balık, küçük balığı yutar' sözünü hatırlatarak, herkesi küçük ölçekli esnafa destek olmaya davet etti. Uslu;"Krizden en çok küçük ölçekli esnaflarımız mağdur oldu.
Kriz döneminde neler yapılabilir bugün burada bu konuya değineceğiz" dedi.
13 yıldan berri tüketici ve tüketici memnuniyeti konusunda araştırmalar yaptığını ifade eden Yard. Doç. Dr. Durmaz ise, doktora tezinin bu konudan oluştuğunu kaydederek, katılımcıları bilgilendirdi. Slayt gösterisi ile birlikte tüketiciyi memnun edecek etmenlere değinen Durmaz, Adıyamanlı tüketicilerin bir ürün almak için çevre illere gitmesinin altında nedenler aramak gerektiğini ima etti.
Herkesin bir tüketici olduğunun altını çizen Durmaz, satıcının tüketici ile iyi bir iletişim kurması gerektiğine vurgu yaparken, başarının ancak böyle sağlanabileceğine dikkat çekti. Durmaz, müşteri memnuniyetinin ön planda tutulmasının şart olduğunu fakat ilk önce işyeri çalışanlarının çalıştığı yer ve şartlarından memnun olması gerektiğini sözlerine ekledi.