Trabzon Belediyesi'nden 'Beslenme Ve Kanser' Konulu Konferans

Trabzon Belediyesi tarafından "Beslenme ve Kanser" konulu bir konferans düzenledi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof Dr. Fazıl Aydın ve Doç. Dr. Feyyaz Özdemir'in konuşmacı olarak katıldığı konferans Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde yapıldı.
Konferansta konuşan Prof. Dr Fazıl Aydın, doğru beslenmenin kanser riskini azalttığına dikkat çekerek, "Yiyecekler rutubetli ortamlarda depolanıp saklanmamalıdır. Hazır gıdalar tüketmek yerine taze sebze ve meyveleri tercih etmeliyiz. Yemeklerde nebati yağlar yerine tereyağı ve zeytinyağı kullanılmalıdır" dedi.
Tüm kanserlerinin yüzde seksen sigaraya bağlı olarak ortaya çıktığını vurgulayan Aydın, "Sigara içilmez ve düzenli beslenilirse kanser büyük bir oranda önlenebilir. Burada verdiğimiz bilgiler kesinlikle kanıta dayalı bilgilerdir. Kanser sadece Doğu Karadeniz Bölgesi'nin bir problemi değil tüm dünyanın problemidir" şeklinde konuştu.
Kanserden korunmak için fiziksel aktiviteler yapılmasının önemine değinen Doç. Dr. Feyyaz Özdemir, ise "Doğru beslenmenin yanında sportif aktivitelerde yapılmalıdır. Aşırı tüketilen kırmızı et ve tuzlanmış ürünler kanser vakalarına sebep olmaktadır. Vatandaşlarımız bu anlamda gerekli yerlere başvurarak, hekimlere danışarak bilgi sahibi olmalıdırlar" ifadelerini kullandı.