Pazar Belediyesi Ballıca Mağarası'na Talip

Tokat'ın Pazar İlçe Belediye Başkanı Adnan Özmen, işletmesi özleştirilecek olan Ballıca Mağarası'na talip olduklarını açıkladı.

Tokat'ın Pazar ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Ballıca Mağarası'nın işletmesinin özelleştirileceğini açıklanmasının ardından mağaranın talipleri çıkmaya başladı. Pazar Belediye Başkanı Adnan Özmen, Ballıca Mağarası ile ilgili son günlerde basın yer alan haberleri takip ettiklerini kaydetti. Tokat Valisi Şerif Yılmaz da uygun görürse Ballıca Mağarası'na talip olduklarını ifade eden Özmen, "Bu mağarayı gün ışığına çıkartanlardan biri de benim. Belli bir süre güzel işletildi, ama son yıllarda bizler ve vatandaşların beklediği gibi bir işletme olmadı. Gelen misafirlerden utanmaya başladık. Mağarayı kim alırsa alsın belediye ile muhatap olmak durumunda. Oranın çevre temizliğini yapıyoruz, itfaiyemiz yıkamasını yapıyor. Bu anlamda Pazar Belediyesi olarak Ballıca Mağarası'na talibiz. Belediye olarak alt yapımız mevcut. Sayın Valimizin ön gördüğü yatırımlar olamayacak bir şey değil. Biz onları aşacak ve yapacak güce sahibiz. Buradan gelen para Pazar'a harcanacak. Devletin sırtından bu yükü almış olacağız belediye olarak" dedi.
Başkan Özmen, firmalardan daha iyi burayı işleteceklerine emin olduklarını ifade ederek, "Sayın Valimiz ve Bakanımızdan isteğimiz buranın belediyemiz bünyesinde işletilmesi için bizlere imkan vermeleri. Tabiri caizse davul bizim sırtımızda, tokmak başkasının elinde oluyor. Pazar'ı ve Ballıca Mağarası'nı dünyaya tanıtmaya talibiz" diye konuştu.