Malatya'da En İyi Buzağı Yarışması Yapıldı

Malatya'da en iyi buzağı yarışması yapıldı. Birbirinden güzel buzağıları derecelendirmede juri üyeleri zorlandı.

4. Malatya Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda düzenlenen en iyi buzağı yarışmasında Simental dalında Arguvan ilçesinden Celal Bayram isimli üreticinin buzağısı birinci, Yeşilyurt ilçesinden Basri Ercan'ın buzağısı ikinci ve Merkez Dilek kasabasından Hüseyin Aydın'ın buzağısı üçüncü oldu. Montofon dalında Arguvan'dan Cemil Gedik'ien buzağısı birinci, Doğanşehir'den İsmail Ürkmez'in buzağısı ikinci ve Yazıhan'dan Meryem Akçelik'in buzağısı üçüncü oldu.
Siyah alaca dalında ise Hekimhan ilçesinden Mustafa Mutlu'nun buzağısı birinci, aynı ilçeden Ömer İzci'nin buzağısı ikinci ve yine aynı ilçeden Mehmet Emin Sarıbaş'ın buzağısı üçüncü oldu.
Dereceye giren buzağı yetiştiricilerene plaket ve ödüllerini, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Tarım İl Müdürü Bestami Zabun, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı ve birlik başkanları verdi.
Bu arada, programda konuşma yapan Tarım İl Müdürü Bestami Zabun, hayvancılık teşvik kredilerinden yararlanmalarını istedi.
Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir ise hayvancılık teşviğinden en az 50 baş hayvanı olanların yararlandırılmasını tenkid edip, bundan ancak zenginlerin yararlanacağını söyledi.
Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş da, üreticilerin desteklenerek, Malatya'da tarım ve hayvancılık alanında atılım yapılmasını beklediklerini ifade edip, kayısı çiçeklerinin don yakması nedeniyle üreticilerin bu yıl buruk olduklarına dikkat çekti.
Diğer yandan, Simental cinsi buzağıda yetiştirdiği buzağı birinci olan Celal Bayram, buzağısının dereceye gireceğine inandığını ifade ederken, Montofon cinsi dalında ise üçüncü olan Meryem Akçelik de, hayvan yetiştirmenin zor olduğunu, ancak hayvanlarla uğraşırken stres attıklarını söyledi.