Gkv'liler Mamma Mia'yı İngilizce Sahneleyecek

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Liseleri öğrencilerinin sahneye İngilizce olarak koyacağı Mamma Mia'nın hazırlıkları tamamlandı.

Gkv'liler Mamma Mia'yı İngilizce Sahneleyecek
Geleneksel olarak her yıl bir Türkçe bir İngilizce oyun sahneye koyan GKV Özel Liseleri öğrencileri, Hürrem Sultan adlı oyunun ardından 20 Nisan Salı günü Mamma Mia adlı İngilizce oyunu sahneliyor. Profesyonel ekiplerle yarışacak düzeyde hazırlanan müzikalin müzikleri başta olmak üzere kostüm, kareograf, dekor ve diğer işlemleri GKV'li öğretmen ve uzmanlarca hazırlandı.
Sosyal aktivitelerin önemine dikkat çeken GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr. Atanur Vergili, "Hürrem Sultan adlı oyunun ardından bu kez de her yıl öğretmen ve öğrencilerimizin ortaklaşa sahneye hazırladığı İngilizce müzikalimiz 20 Nisan Salı günü tiyatro severler için sahnelenecek. Müzikalin sahnelenmesi için öğretmen ve öğrencilerimiz uzun zamandır büyük emekler vererek ciddi bir çalışma ortaya çıkardılar. Bütün Gazianteplileri müzikalimize bekliyoruz" dedi.
Yaklaşık bir yıldır GKV Özel Okulları İngilizce öğretmenleri Nursev Kadıoğlu, Özlem Kara ve Nihan Uçaner'in yönetmenliğinde sahneye hazırlanan oyunda ilginç olayların yer aldığı bir müzikal sahneleniyor. Dona, adadaki sevimli otelinde tek başına büyüttüğü kızı Sophie'i sevdiği gençle evlendirmek için tatlı bir düğün telaşı içindedir. Sophie ise düğünde babasının da bulunması için gizlice planlar yapar ve ortalık karışır.
GKV'lilerin her yıl büyük emekler ve özveriyle sahneye koyduğu İngilizce müzikal tiyatro oyunlarından bu yıl Mamma Mia'nın seçilmesi dikkat çekerken oyunda rol dağılımı şöyle oldu. Donna-Esra Kürkçü, Sophie-Melike Aytekin, Sky-Burak Yağcı, Tanya-Ayşe Tuğrul, Rosie-Günseli Boyno, Ali-Deniz Tatar, Lisa-Miray Baharoğlu, Bill-Samet Ağcabay, Harriy-Anıl Cingisiz, Priest-İbrahim Teymur, Narrator 1-Bihter Arpacıoğlu, Narrator 2-Doğuş Bilgel.
Mamma Mia müzikalinde gösterişli danslar ise Müge Tanrıöver, Gülfem Aksoy, Benan Şahin, Buse Kısacık, Ecem Kırıker, Çiğdem Özdede, Ezgi Zahteroğlulları, Ebru Haydargil, Burak Büyükarpacı, Tarık Sarıoğlu ve Kerem Okuducu yapıyor. Müzikalin unutulmaz şarkılarını ise Başak Eliş, İbrahim Söylemez ve Bilge Nur Aktaş seslendirecek.
Gazianteplilere unutulmaz bir müzikalli gece yaşatmaya hazırlanan GKV Özel Liseleri öğrencilerinin sahneye koyduğu Mamma Mia adlı oyunun kareografisini ise Tülay Kıratlı ve Katerina Kale hazırlarken müzikleri okulun müzik öğretmeni Mehmet Serçeler, dekorları Duran Çiloğlu, Duran Küçü, teknik donanımları ise Nihan Uçaner, Hakan Anlıaçık, Mustafa Özbal, Coşkun Aydemir gerçekleştiriyor. Oyunun grafik çalışmaları ise Sevgi Akyüz tarafından tasarlandı.