Uluova'ya Borcundan Dolayı Bu Yıl Da Su Verilmeyecek

Elazığ'ın tarım alanında en önemli ovalarından biri olan Uluova'daki arazilere bu yıl da su verilmesi mümkün olamayacak.

  Eyüpbağları Sulama Birliği ' nin geçtiğimiz yıllarda sulamada kullanılan enerjiden dolayı biriken borcunu ödeyememesi nedeniyle geçen yıl çiftçilere sulama suyu verilememişti . Birliğin enerji borcunu ödememesi nedeniyle bu yıl da enerji verilemeyeceği , bunun sonucunda da sulamanın söz konusu olamayacağı belirtildi .
Elazığ Valisi Muammer Erol , Eyüpbağları Sulama Birliği ' nin kendisini feshettiğini , bu konuda DSİ Bölge Müdürlüğü ' nün önderliğinde bir çalışma yapıldığını belirterek , " Bugünkü tablo itibarıyla , Eyüpbağları Pompa İstasyonu ' ndan su verilen Uluova ' daki arazilerin bu istasyondan sulama suyu alması mümkün değil . Çünkü bu kurumun enerji borcu var . FEDAŞ , bu borç ödenmediği sürece enerji vermeyeceğini belirtiyor . Enerji olmadan da Uluova ' ya su verilmesi söz konusu olamaz " dedi .
FEDAŞ Müdürü Mehmet Aktaş da , Eyüpbağları Sulama Birliği ' nin , kurumlarına olan enerji borcunu ödememesi veya yapılandırmaya gitmemesi nedeniyle enerji vermelerinin mümkün olmayacağını belirterek , " Bize kimse borcunu ödemek veya var olan borçlarını yapılandırarak ödemek üzere bir başvuru yapmadı . Biz de geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da enerji vermeyeceğiz " diye konuştu .