Türkiye-Ermenistan sınırı ne zaman açılıyor?

Ermenistan'da iktidar partisinden üst düzey bir yetkili, Türkiye-Ermenistan sınırının, protokollerden önce açılabileceğinin sinyallerini verdi.

Türkiye-Ermenistan sınırı ne zaman açılıyor?
  Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ' ın Ankara-Erivan yakınlaşmasıyla ilgili bir karara vardıklarını ve bu kararı uygun buldukları bir zamanda aç ; ıklayacakları yolundaki bilmece gibi aç ; ıklamasının ardından dü ; n Erivan ' dan ilginç ; bir aç ; ıklama daha geldi .

Ermenistan ' da iktidardaki Cumhuriyet Partisi ' nin genel başkan yardımcısı ve meclis grup başkanı Galust Sahakyan , Tü ; rkiye-Ermenistan sınırının , iki ü ; lke arasında diplomatik ilişkilerin kurulması ve sınırların aç ; ılmasını ö ; ngö ; ren protokollerin onaylanmasından ö ; nce aç ; ılabileceğini sö ; yledi .

Ermenistan Radyosu ' nun haberine gö ; re Sahakyan , &ldquo ; Bazı ilerlemeler var . Ç ; ü ; nkü ; Azerbaycan Cumhurbaşkanı , Tü ; rkiye-Ermenistan sü ; recinin sadece Tü ; rkiye ve Ermenistan ' ı ilgilendirdiğini sö ; yledi . Benim fikrime gö ; re Tü ; rkiye-Ermenistan sınırı aç ; ılacak&rdquo ; dedi .

Sarkisyan ' ın Washington ziyaretini tarihi bir ziyaret olarak niteleyen Sahakyan , ' Bu sadece diplomatik bir başarı değildi . Aynı zamanda Ermenistan ' ın ve Cumhurbaşkanı ' nın uluslararası alandaki imajı aç ; ısından da ö ; nemli bir gelişmeydi ' ifadesini kullandı .

Sahakyan ayrıca , sınırın , Ermenistan ' ın Dağlık Karabağ ' ın ç ; evresindeki yedi bö ; lgeden ikisi olan Akdam ve Fizuli ' yi Azerbaycan ' a geri vermesi şartıyla aç ; ılabileceği yö ; nü ; ndeki aç ; ıklamaları ise eleştirdi .

Sahakyan , ' Bu Ankara ' nın sınırı aç ; mak iç ; in bir bahaneye ihtiyacı olduğunun gö ; stergesidir ' diye konuşurken , Ermenistan ' ın , sınırın aç ; ılması uğruna Dağlık Karabağ konusunda asla taviz vermeyeceğini sö ; yledi .