Denizli Turizm Gelirlerini Arttırmayı Hedefliyor

Turizm Kutlama Komisyonu Vali Yavuz Erkmen'i makamında ziyaret etti.

Denizli Turizm Gelirlerini Arttırmayı Hedefliyor
Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde valilik önünde bulanan Atatürk Anıtı'na çelenk koyan Turizm Kutlama Komisyonu, daha sonra Vali Erkmen'i makamında ziyaret etti. Ziyarete Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Faik Pişkin ile turizm sektörü temsilcileri katıldı.
ÜLKE TURİZM GELİRİ 21 MİLYAR DOLAR
Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, son 10 yılda ülke turizm gelirlerinin 7.5 milyar dolardan 21 milyar dolara çıktığını belirterek, dünya turizminin yüzde 87 arttığını, Türkiye'de ise turizm gelirlerinin yüzde 182 olduğunu söyledi.
DENİZLİ'NİN HER TARAFI ZENGİNLİKLERLE DOLU
Vali Yavuz Erkmen ise, turizm haftasının hayırlı olmasını dileyerek, "Denizli ülkemizin turizm noktalarının en önemli merkezlerinden birisi. Denizli'nin her tarafı zenginliklerle dolu. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirip buradan en çok verimi almamız gerekir. Son dönemlerde Denizli'de göstergelerin yukarıya doğru yani olumluya doğru gittiğini görüyoruz. Geçen yıl ile bu yılı kıyasladığımız zaman ilk üç ayda sadece Pamukkale'ye 200 bin kişinin gelmesi bu yıl için bize daha da ümit vermektedir. Her fırsatta Denizli'yi tanıtmaya çalışıyoruz. Bunun meyvelerini de toplamak istiyoruz" dedi.
Ziyaretin sonunda DENTUROD Başkanı Faik Pişkin, Vali Yavuz Erkmen'e günün anısına plaket verdi.