Bodrum Türkülerinin Ve Halk Oyunlarının Ustaları Anıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Bodrum Folklor Araştırma ve Turizm Derneği (BOFAD) tarafından "Türkülerimizi ve Folklorumuzu Günümüze Taşıyan Ustalar" adlı bir sunum gerçekleştirildi.

Bodrum Belediyesi'nin katkılarıyla Nurol Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, Bodrum yöresinin türküleri seslendirildi, yöresel kıyafetlerle halk oyunları gösterileri yer aldı. Sinevizyon eşliğinde, yörenin türkülerine ve folkloruna kaynak kişilik yapmış hayatta olan ve olmayanların özgeçmişlerinden bilgi aktarıldı. Saz ekibi eşliğinde türkülerin seslendirildiği etkinlikte halk oyunlarını da büyükler sahneledi. Bodrum kültürüne bu yönde katkıda bulunan ancak hayatta olmayanlar adına
yakınlarına ve hayatta olanlara plaket verildi. Salonda yer kalmayınca, ayakta kalan vatandaşlar kültür merkezi girişindeki alana kurulan düzenekle programı izleyebildi.
BOFAD Başkanı Akın Rüştü Fetvacı, 2004 yılından beri dernekleri adına yöredeki Bodrum türkülerine ve halk oyunlarına kaynak kişilik yapmış olan, hayatta olan ve olmayanların bilgilerini almak, tazelemek için böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. Bunun bir vefa çalışması ve programı olduğunu belirten Fetvacı, şöyle konuştu: "Hayatta olmayan 17 kişiyi andık. Zaten biliniyorlardı ulaşabildiğimiz kaynaklar vardı ancak unutulmak üzereydiler. Biz onları kayıt altına almak, Bodrum'un arşivinde yer almasını
sağlamak, bu arşivin gelecek nesillere taşınmasını sağlamak, özünü ve orijinalini korumak amacındayız. Ama bu çalışma halen bitmedi. Belki uzun yıllar alacak bir çalışma. Çünkü Bodrum yarımadası bu açıdan zengin bir yöre, çalışmalarımız devam edecek. Yaptığımız çalışmanın güzel olduğunu gösterilen ilgiden anlıyoruz."
(OU-HO-Y)