Anadolu Ateşi Türkiye Turnesinde İstanbul (a.a)

-ANADOLU ATEŞİ TÜRKİYE TURNESİNDE İSTANBUL (A.A) - 15.04.2010 - ANADOLU ATEŞİ DANS TOPLULUĞU, 2010 TÜRKİYE İLKBAHAR-YAZ TURNESİ'NE 18 NİSANDA ANKARA'

 

-ANADOLU ATEŞİ TÜRKİYE TURNESİNDE

İSTANBUL ( A . A ) - 15 . 04 . 2010 - Anadolu Ateşi Dans Topluluğu , 2010 Türkiye İlkbahar-Yaz Turnesi ' ne 18 Nisanda Ankara ' dan başlayacak .

Türkiye ' nin dört bir tarafında dünyada da 78 ülkede 20 milyon sanatsever tarafından beğeniyle izlenen ve dünyanın sayılı dans topluluklarından birisi olmayı başaran Anadolu Ateşi , Türkiye turnesine 60 kişilik ekiple çıkacak .

Genel sanat yönetmeliğini Mustafa Erdoğan ' ın yaptığı ve sahneye çıktığı ilk günden bugüne kadar her gösterisinde ayakta alkışlanan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu , Türkiye Turnesi ' nde 18 Nisanda Ankara ' da , 19 Nisanda Eskişehir ' de , 20 Nisanda Balıkesir ' de , 21 Nisanda İzmir ' de , 30 Nisanda Tekirdağ ' da , 1 Mayısta Bursa ' da , 2 Mayısta Aydın ' da , 3 Mayısta Denizli ' de hayranlarının karşısına çıkacak .

Topluluk daha sonra da Çorum , Sivas , Kayseri , Kahramanmaraş , Malatya , Şanlıurfa , Diyarbakır ve Erzurum ' da gösterilerini sunacak .

Anadolu Ateşi , 2010 İlkbahar-Yaz Turnesi kapsamında 10 bin 750 kilometre yol gidecek .

Gösteri programına yeni danslar ekleyen Anadolu Ateşi , ilk kez Türkiye ' nin Balıkesir , Aydın , Sivas , Malatya , Kahramanmaraş ve Çorum illerinde seyircilerin karşısında ter dökecek .

- ' YENİDEN DOĞDUĞU TOPRAKLARA DÖNDÜ ' -

Anadolu ' nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihini kaynak olarak alan Anadolu Ateşi projesini hayata geçirerek kültürel bir hizmet sunan Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan , projenin , hemen hemen her yöreden derlenmiş 3 bin halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındırdığını belirterek , projenin yakaladığı başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi .

Anadolu Ateşi ' nin , dünyanın dört bir yanını dolaştıktan sonra yeniden doğduğu topraklara döndüğünü ifade eden Erdoğan , ' Türkiye ' nin Anadolu Ateşi ' ni özlediğinin farkındayız . Bu uzun turnede yarattığımız efsaneye kaynaklık eden kültürümüzle daha yakın olmak ve dünya turnesi öncesinde halkımızın alkışını ve desteğini almak bize güç verecek ' dedi .

15 . 04 . 2010 09 : 46 : 43