Yozgat Valisi Amir Çiçek Ve Belediye Başkanı Yusuf Başer, Büyük Cami Çevresinde Başlayan Çalışmaları İnceledi

Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Belediye Başkanı Yusuf Başer, Büyük Cami çevresinde başlayan düzenleme çalışmalarını inceledi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek Ve Belediye Başkanı Yusuf Başer, Büyük Cami Çevresinde Başlayan Çalışmaları İnceledi
Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, belediye tarafından hazırlanan ve Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onaylanan Büyük Cami Çevre Düzenlemesi projesi hakkında Vali Amir Çiçek ve vatandaşlara bilgi verdi. Belediye Başkanı Başer, Büyük Cami çevre düzenlemesi projesinin 689 bin TL'yi ihale edildiğini ve çalışmaların başladığını belirterek, "Proje içerisinde 22 dükkan, 4 büfe, kıraathane, kütüphane, bulunacak. Ayrıca 50 kişinin biranda aptes alabileceği, özürlülerinde kullanabileceği sıcak suyu bulunan bay -bayan tuvalet yapılacak. Proje tamamlandığında buradaki dükkanlar eskisi gibi değil, İstanbul Eyüp Sultan, Ankara Hacı Bayram Veli Camii etrafı gibi olacak. Burası, insanlarımız rahatça gidip dinlenebileceği, gezebileceği bir alan olacak" dedi. Bu yıl sonunda kış girmeden inşaatın tamamlanacağını ifade eden Başkan Başer, "Burası tamamlandığında inşallah ilimize farklı bir çehre kazandıracak. 3 Bin 500 metrekare alanda uygulanan projeye, Kültür Bakanlığımız ve Vakıflar Genel Müdürlüğümüzden de destek alıyoruz. Bunun yanında tarihi çarşı hamamı da restore edilecek. Büyük cami etrafı, cami mimarisine uygun bir şekilde tamamlanacak. Yapılan bu proje anıtlar kurulu tarafından onaylanmış bir projedir. Burası tamamlandığında şehir merkezindeki hareketlilik biraz daha artacak, Cumhuriyet Meydanındaki yoğunluk buraya geçecektir" dedi.
Yozgat Valisi Amir Çiçek, Büyük Cami çevresinin güzel bir meydan olacağını belirterek, "Bu alan, Yozgat'ta yediden yetmişe bütün halkımızın kullanacağı bir alan olacak. Bu çalışmayı yapan belediyemize ve başkanımıza teşekkür ediyorum. Burası Yozgat'a ayrı bir görünüm, ayrı bir güzellik kazandıracak. Bu proje beklide ilerde daha da geliştirilecektir" diye konuştu.
Vali Çiçek ve Başkan Başer, daha sonra proje konusunda teknik ekipten detaylı bilgi aldı.