Kutlu Doğum Haftası'nda Şehit Aileleri Ve Gaziler Unutulmadı

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçe Müftülüğü 14-20 Nisan arası kutlanan "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde ilçede iki şehit ailesi ve gazileri evlerinde ziyaret etti.

Akçakale İlçe Müftüsü Hüseyin Ortaç, şehit ailelerine ve gazilere birer Kur'an-ı Kerim ve gül hediye etti. Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle anılmalarının çok özel bir duygu olduğunu hatırlatan şehit aileleri ve gaziler, müftülük yetkilenirine teşekkür etti. Şehit ve gazileri unutamadıklarını belirten Müftü Hüseyin Ortaç, "Böylesine ulvi bir etkinlikte şehit ve gazileri hatırlamamak mümkün değildir. Bizler bu ülkenin yaşatılması hususunda canını feda eden şehit ve gazileri anmak ve yaşatmak zorundayız.
Ulvi bir derecesi olan şehitler bu ülkenin gerçek sahibidirler. Gazilerimiz ise şehitlerin yolunda yürüyen ve bu uğurda bedel ödeyen büyüklerimizdir. Ecdadımıza karşı sorumluluklarımız vardır. Onları anmak, destek olmak, morallerini yüksek tutmak için hocalarımızla ziyaret ettik ve ikramda bulunduk" dedi.
Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ilk kez ziyaret edildiklerini ifade eden Kıbrıs gazilerinden Hıdır Aklan ise, "Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle müftülük yetkilerinin ziyaret etmesi bizleri duygulandırmıştır. Bu etkinlik kapsamında daha önce kimse bizi ziyaret ederek hatırlamamıştı. Ama bu yıl hocalarımız hem gazileri hem şehit ailelerini ziyaret etmekleri büyük bir incelik. Ben gelen hocalarıma bizleri unutmadıkları için minnettarım" diye konuştu.