Kösedağ Eğitim Kültür Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği İlçeye Döndü

Sivas'ın Suşehri ilçesinde adını eğitim alanında yaptığı çalışmalarla duyuran Kösedağ Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği düzenlediği Şanlıurfa-Diyarbakır ve Elazığ illerini kapsayan 3 günlük gezi sonrası ilçeye döndü

Kösedağ Eğitim Kültür Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği İlçeye Döndü
Sivas'ın Suşehri ilçesinde adını eğitim alanında yaptığı çalışmalarla duyuran Kösedağ Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği düzenlediği Şanlıurfa-Diyarbakır ve Elazığ illerini kapsayan 3 günlük gezi sonrası ilçeye döndü.
Gezi ekibinin ilk durağı Şanlıurfa Halilürrahman Camii, Balıklı Göl ve Şanlıurfa Kalesi oldu. Daha sonra Hz.Eyyüp (a.s.) Sabır Makamı'na geçen ekip burada şifalı suyun hikâyesini dinledi. Daha sonra El Harrani Hazretlerinin Türbesi'ne geçen ekip orada da kutsal mekanları gezdi. Geleneksel Harran Evleri'ni de ziyaret eden ekip burada bir de yöre düğününe katıldı.
Geceyi Diyarbakır'da geçiren ekibin ildeki ilk durağı Diyarbakır Eğitim ve Halkla İlişkiler Derneği'ne ait Okuma Salonu oldu. Burada finansmanı iş adamları tarafından sağlanan ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim gördükleri kurum hakkında yetkililerden bilgi aldılar.
Daha sonra Diyarbakır Ulu Camii ye geçen gezi ekibi burada 4 mezhebin aynı anda ibadet ettiği mabette incelemelerde bulundu. Diyarbakır'da kale kapıları, surlar ve 'Hz. Süleyman Camii ve 27 Şehit Sahabe'yi ziyaret eden gezi ekibi Nil Koleji ziyareti sonrası yine Diyarbakır'a bağlı Eğil İlçesi sınırları içerisinde bulunan peygamber kabirlerini ziyaret etti.
Gezi ekibinin son durağı ise Elazığ Harput oldu. Burada da Ulu Camii yi gezen ekip daha sonra ilçeye dönmek üzere hareket etti.
Gezi boyunca bol bol resim çektiren gezi ekibinin görülen makânlar sonrası duygusal anlar yaşadığı gözlendi.
Geziye katılanlardan Suşehri Belediyesi Meclis Üyesi Cevat Şenol ise gezinin oldukça verimli geçtiğini, özellikle Diyarbakır yöresi için gösterilmeye çalışıldığı gibi olumsuz bakışın ve ön yargılı bakışın hiç de doğru olmadığını bir kez daha kendileri gördüklerini ifade etti.
Geziyi düzenleyen Kösedağ Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına duygularını ifade eden Zekeriya Canpolat, dernek olarak daha önce yaptıkları Suriye gezisinde söz verdikleri üzere yurt içi gezisini gerçekleştirdiklerini katılan herkese teşekkür ettiğini belirtti.