İş Garantili Ve Maaşlı Turizm Kursu Başladı

Selçuk Belediyesi, Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa ve İzmir İş Kurumu işbirliğiyle turizm sektörüne ara eleman yetiştirmek amacıyla başlatılan iş garantili ve maaşlı eğitim kursları başladı.

Selçuk Belediyesi, İzmir İş Kurumu ve Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa'nın işbirliği ile Selçuk'ta düzenlenen, turizm sektörüne ara personel yetiştirmeyi amaçlayan mesleki eğitim kursları, 90 kursiyerin katılımı ile başladı. İzmir İş Kurumu tarafından kursiyerlere, kursa katıldıkları gün başına 15 lira cep harçlığı veriliyor.
Kuşadası- Selçuk sınırındaki Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa Kalite ve Eğitim Müdürü Ali Karayiğit, teorik kursların Selçuk'taki Efes Dershanesi'nde 5 Nisan'a kadar devam edeceğini, bu tarihten sonra bir ay süreyle kursiyerlerin Aqua Fantasy Hotel'de, ders aldıkları servis, bar, kat hizmetleri ve aşçı yardımcılığı alanlarında uygulamalı eğitim alacaklarını söyledi. Karayiğit, verilen 15 liralık harçlığın da turizm dışı sezonda kursiyerler için önemli bir destek olduğunu belirtti ve başarılı olanlara iş
garantisi sağlanarak sertifika verileceğini ifade etti.
Selçuk Kaymakamı Aziz İnci ile Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, Aqua Fantasy Hotel'in ilgili departman müdürleri tarafından eğitimleri verilen personelin iş sahibi olmasının bölge için çok önemli olduğunu belirterek projeyi desteklediklerini belirtti. Belediye Başkanı Ülgür, "İşgücü kalitesini yükseltecek, istihdamı arttıracak ve mesleki bilgilerini geliştirecek bu tür projelere bütün gücümüzle destek vermeye devam edeceğiz" dedi.