Fatsa'da 'Kutlu Doğum' Etkinlikleri

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında Kur'an kursları öğreticilerinin hazırladığı gıda ve mefruşat kermesi açıldı.

Fatsa'da 'Kutlu Doğum' Etkinlikleri
Fatsa Belediyesi karşısında bulunan gıda ve mefruşat kermesinin açılışına Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya ve İlçe Tarım Müdürü Ahmet Doğruca da katıldı. İlçe Müftüsü Şenel Yılmaz kermesin açılışında yaptığı konuşmada, ilahi vahyin son ve tamamlayıcı halkası İslam'ın ve onun Peygamberi Hz. Muhammed'in insanlığa çağrısını doğru ve etkin bir şekilde tanıtmak, Hz peygamber sevgisi etrafında topluma birlik ve beraberlik mesajları sunmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Türkiye'de 1989 yılından bu yana Kutlu Doğum Haftası programları düzenlendiğini belirtti.
Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer ise, "İnsanlık tarihinin şahit olduğu müstesna doğumlardan biri olan Peygamberimizin doğum yıldönümünü idrakinin mutluluğunu yaşıyoruz. Peygamberler insanlara örnek ve model olarak gönderilen şahsiyetlerdir. İnsanlara, iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirini sevmeyi paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli davranmayı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımaz boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısaca her şeyin en güzelini ve en iyisini tebliğ ve tavsiye etmişlerdir" dedi.
Kermes açılış programı, gıda ve mefruşat kermesinin gezilmesinin ardından yapılan ikramla sona erdi.
Fatsa İlçe Müftülüğü'nce 14-20 Nisan tarihleri arasında ilçede çeşitli etkinlikler yapılacak.