Bu yapılanın alçaklık literatüründe bile yeri yoktur

CNN Türk ekranlarında yayınlanan beşN birK isimli programa BDP Milletvekili Sırrı Sakık ve Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir konuk oldu.

Bu yapılanın alçaklık literatüründe bile yeri yoktur
Program sunucusu Cüneyt Özdemir, Diyarbakır'dan programa canlı olarak bağlanan Osman Baydemir'e, "Bu saldırı 7'den 70'e Kürt halkına yönelik bir saldırıdır. Kürt halkının onuru, gururu ve haysiyeti hedeflendi. Hiç bir alçak ve şerefsiz benim halkımın sağduyusuyla oynayamaz, alçak ve şerefsizlere bakmıyorum arkasındaki köklere bakıyorum. Türkiye'deki meczup ortalaması dünya oranının üstündedir ama sadece Samsun'da deli yoktur. Diyarbakır ve Van'da da vardır ve bu oran Türkiye ortalamasının üstündedir. Gerekirse yaramıza tuz basarız aklı ve metaneti elden bırakmayacağız" şeklinde yaptığı açıklamayı hatırlatarak, "Allah aşkına ne demek istediniz Osman Bey, bu cümleler herr yere çekilebilir" dedi.

Bir kez daha açıklamasını tekrarlayarak sözlerinin detayına inen Osman Baydemir, "Hakikaten bu saldırı 7'den 70'e Kürt halkının onuruna yapılmış bir saldırıdır" dedi.

Bu saldırıyı gerçekleştirenin arkasındaki güçlere bakmak gerektiğini dile getiren Osman Baydemir, Türkiye'deki deli sayısı hakkında yaptığı yorumu yineledi. Saldırının alçakça olduğunu vurgu yapan Osman Baydemir, "Bu durum karşısında bizimle empati kurulmalı" diye konuştu.

İŞTE BAYDEMİR'İN SÖZLERİ