Belediye'den Ev Ve Süs Hayvanı Satan İşyeri Sahiplerine Eğitim

Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve Çevre Orman İl Müdürlüğü ortaklığı ile ev ve süs hayvanı satan işyeri sahiplerine yönelik eğitim semineri düzenledi.

Belediye'den Ev Ve Süs Hayvanı Satan İşyeri Sahiplerine Eğitim
Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen semineri Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dr. Sait Ali Aslan, Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nden Halil Özşahin, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nden Ufuk Sevgin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mustafa Kandırmış ve Tarım İl Müdürlüğü'nden Veteriner Hekim Adnan Özten verdi. Seminere Manisa Merkez ve ilçelerinden ev ve süs hayvanı satan işyeri sahipleri katıldı. Seminer hakkında bilgi veren Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dr. Sait Ali Aslan, "Manisa Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Manisa Veteriner Hekimler Odası tarafından görevli kişilerce verilen bu eğitim programımıza Manisa Merkez ve ilçelerinden ev ve süs hayvanı satan işyeri sahipleri katıldı" dedi.
Seminerde Hayvanları Koruma Kanunu ile ilgili bilgilerde aktarıldı. Aslan; " Uygulama Yönetmeliği'nin 13. maddesinde, "Ev ve süs hayvanı satan kişiler, bu hayvanların bakımı ve korunması ile ilgili olarak yerel yönetimler tarafından düzenlenen eğitim programına katılarak, sertifika almakla yükümlüdürler. Bunlar eğitim sertifikasını aldıktan sonra, 28/4/2000 tarihli ve 24033 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Ev ve Süs Hayvanları Satış, Barınma ve Eğitim Yerlerinin Kuruluş, Açılış, Ruhsat, Çalışma ve Denetlenme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik hükümleri kapsamında ruhsat alarak işyerini açarlar. Ev ve süs hayvanları satış yerleri açılması durumunda; il tarım müdürlükleri tarafından, ruhsatın bir örneği il müdürlüğüne ve bölge veteriner hekimler odasına gönderilir. Ev ve süs hayvanı satışı yapılan iş yerlerinde işyeri sahipleri, bulundurdukları kedi ve köpek gibi mikroçip takılması uygun hayvanlara veteriner hekimlere mikroçip taktırarak kayıt altına alırlar. Ev ve süs hayvanı satışı yapan kişiler, hayvanları satın alan kişileri, hayvan bakımı konusunda bilgilendirirler." dedi.
Seminerde şu konulara yer verildi; ev ve süs hayvanlarının korunmasına dair Avrupa sözleşmesi, CITES Sözleşmesi, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Yönetmeliği, ev ve süs hayvanlarının satış, barınma ve eğitim yerlerinin kuruluş, açılış, ruhsat, çalışma ve denetleme yönetmeliği, hayvan ekolojisi, hayvan davranışı ve hayvan bakımı ile beslenmesi.