Madiad Üyeleri Suriye Gezisinden Döndü

Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MASİAD) düzenlediği 4 günlük Suriye gezisi 44 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Madiad Üyeleri Suriye Gezisinden Döndü
MASİAD Başkan yardımcısı Haldun Tamer Kurtar gezinin kültür ve piyasayı tanıma turu olduğunu, çok faydalı geçtiğini söyledi. Geziye katılanlar Palmyra, humuş, Maloula, Hama, Şam, Halep şehirlerini gezerek incelemelerde bulundu ve tarihi, kültürel yerleri gezme imkanı buldular.
Gezi ile ilgili izlenimlerini anlatan Başkan Yardımcısı Kurtar, "Gezi sırasında Türk otellerinde kalmak bizi çok mutlu etti. Şam'da çok az ama Halep'te bir çok kişinin Türkçe bilmesi insanın çok hoşuna gidiyor. Birde Dolar, Euro yerine Türk parasını uzattığınız zaman üstünü TL olarak alabiliyorsunuz.Yani esnaflar TL'yi kullanıyor. Gerçekten çok ucuz bir ülke, paranız bitmek bilmiyor.Ülke renklerden yoksun bir yer bunun sebebi evlerin dış kaplamalarını Suriye taşı denilen bir taş ile kaplamış olması, dolayısı ile taşın doğal rengi hakim yani, krem renkli bir ülke." dedi.
Suriye'de öncü Pınar hudut kapısından Halebe doğru yaklaşık 50-60. km. zeytin ağaçları ile dolu olduğunu belirten Kurtar, bu ülke dünyanın zeytinyağı üretiminde ilk 5'e girdiğini öğrendiklerinde hayretlerini gizleyemediklerini ifade etti. Kurtar, zeytin ormanlıklarının düzenli ve bakımlı olmasının da dikkat çektiğini kaydetti. Suriya halkının çok sıcak olduğunu anlatan Kurtar, "Türkleri çok seviyorlar. Türk olduklarını söyleyince her yerde One minute hatırlatıyorlar." şeklinde konuştu.
İşadamı kurtar gezi ile ilgili şunları kaydetti: "Nisan ayı olmasın rağmen her ülkeden binlerce turist alıyor. 5 yıldızlı oteller tam dolu. Biz de 30 gün önceden yer ayırttırabilmiştik. Özellikle Palmra şehrinde sadece 2 adet 5 yıldızlı otel bulunmakta binlerce turiste yeterli gelmemekte öncelik Palmra'da olmak üzere Şam ve Halep'te otel ihtiyacı bulunmakta. Bu geziye iştirak eden MASİAD üyelerimize ve eşlerine teşekkür ediyorum."
Geziye katılanlardan MASİAD genel sekreteri Hakan Yörükoğlu, Recep Kumcular, Abdurrahim Arslan, Bülent Kar, Ammar.Hekimoğlu. Nezih Kayabaş, Kamil Yüzgenkaya, Mehmet Songur, Bekir İçier, Mustafa Bilgin, Cüneyt Öğreten, İsmail Dikmen, Şerafettin Yel, Hüseyin Taylan, Metin Erinöz, Mustafa Yerkazanoğlu, Sadi İçier, Levent Özveren, Hacı Halil Oğul, Ali Adil Karacasu, Tuna Öztürk ve eşleri verimli bir gezi olduğunu ifade ettiler.