Haberal tahliye, heyet tahliyeye ret dedi

İkinci Ergenekon davasında mahkeme heyeti, tutuklu sanık eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın rapor ve belgelerinin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek, “hayati tehlikesinin bulunup bulunmadığı” araştırılıp buna karşı bir rapor sunulması istendi.

Haberal tahliye, heyet tahliyeye ret dedi
İlk kez Haberal’ın tahliyesi yönünde oy kullanan Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, buna gerekçe olarak, “sosyal ve mesleki konumunu, bu aşamadan sonra kaçma, saklanma ve delilleri karartma şüphesinin bulunmamasını, tutuklanmadan beklenen gayenin sağlanmış olması” gibi gerekçeler gösterildi.
Şengün’ün, aralarında Haberal, gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’ın da aralarında bulunduğu 20 sanık hakkındaki tahliye oyuna karşılık iki üye hâkim ret oyu kullanıldı.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen ikinci Ergenekon davasının önceki günkü 53. duruşmasında alınan ara kararlar, üye Hâkim Sedat Sami Haşıloğlu tarafından açıklandı. Mahkeme heyeti, İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki kurulu sistem dikkate alınarak, tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün tedavi gördüğü hastanede sorgu ve savunmasının video konferans sistemiyle alınmasının güvenli bir şekilde ve teknik olarak mümkün olup olmayacağı konusunda görüş sorulması için Beşiktaş’taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılmasına karar verildi.