Gazeteci Mustafa Arıgümüş, Simav'ın İlk Basın Emeklisi

Kütahya Simav'da 1979 yılında gazeteciliğe başlayan Mustafa Arıgümüş, 31 yıllık görevinin ardından kendi isteğiyle emekliye ayrıldı.

Gazeteci Mustafa Arıgümüş, Simav'ın İlk Basın Emeklisi
Simav'da gazetecilikten emekliye ayrılan ilk ve tek kişi olma özelliğini taşıyan Mustafa Arıgümüş, meslekte geçirdiği 31 yılın rüya gibi gelip geçtiğini söyledi. Meslek yaşamında bazen hüzünlü bazen de keyifli günler yaşadığını anlatan evli ve iki çocuk babası Mustafa Arıgümüş 1979 yılında Simav'ın Sesi Gazetesi'nde başladığı meslek yaşamını yine aynı gazetede noktaladı.
Gazeteciliğe ilk başladığı yıllarda hurufat dizgi ve tipo baskı sistemini kullandığını vurgulayan Arıgümüş, şimdi teknolojide gelinen son noktayı bundan birkaç yıl öncesinde hayal bile edemediğini anlattı.
Gazetecilikten emekli olduğunu ancak meslekten emekli olmadığına dikkat çeken Kütahya Gazeteciler Cemiyeti üyesi Mustafa Arıgümüş, emeklilik yıllarında meslekten kopma gibi bir niyetinin bulunmadığını, Simav'da günlük çıkan Simav'ın Sesi Gazetesi'nde bir müddet daha fahri olarak çalışmaya devam edeceğini kaydetti.