Van'ın Düşman İşgalinden Kurtarılışı'nın 92. Yıldönümü

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Mustafa Bilici, bu toprakların büyük bedeller ödenerek alındığını ifade ederek, bugün aynı tehditlerin olması durumunda bu ülke insanlarının yine bir arada omuz omuza çarpışacakları inancında olduklarını söyledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Mustafa Bilici, bu toprakların büyük bedeller ödenerek alındığını ifade ederek, bugün aynı tehditlerin olması durumunda bu ülke insanlarının yine bir arada omuz omuza çarpışacakları inancında olduklarını söyledi.
Van'ın düşman işgalinden kurtarılışının 92. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Mustafa Bilici, 1915 yılında işgal edilen bu güzel toprakların, ancak 2 Nisan 1918 tarihinde büyük bedeller ödenerek geri alındığını ifade etti. 92 yıl önce düşman kuvvetlerine karşı alınan üstün başarının bugün rahatlığını yaşadıklarını belirten Bilici, Van ilinin huzurlu ve rahat bir ortamda olmasını, düşmana karşı büyük mücadele vererek bağımsızlığı elde edenlere borçlu olduklarını kaydetti. Bilici, "Ülkemiz geçmişte olduğu gibi bu dönemde de entrikalarla karşı karşıyadır. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan insanlar, dış odaklı tehditlere karşı her zaman doğulusuyla batılısıyla bir bütün olmuştur ve olmaya devam ediyor. Şanlı tarihimiz bunun canlı örnekleriyle doludur. Büyük medeniyetlere beşiklik yapmış olan Van, bugün huzur ve güven, müreffeh bir hayat seviyesini yakalamak için 92 yıl önce düşmanlarına karşı verdiği mücadeleyi bugünde aynı kararlılıkla sürdürmektedir. Bugün her birey zafer coşkusunu yaşarken, bu toprakların hiç de kolay elde edilmediğinin de bilincindedir. Geçmişte atalarımızın din, dil, ırk ve zihniyet gözetmeksizin Türk'ü, Kürt'ü, Lazı, Çerkezi, Sünni'si ve Alevisi ile vermiş olduğu mücadelenin bugün haklı gururunu yaşamaktayız. Aynı tehditlerin bugün de olması durumunda bu ülke insanlarının yine bir araya gelecekleri inancındayız. Çünkü bizler değerlerimizin ne kadar doğru ve haklı olduğunu biliyoruz. Bizlere bu güzel vatanı emanet eden tüm büyüklerimize ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, tüm Van halkının 2 Nisan Bayramı'nı tebrik ediyorum" dedi.