Cumhurbaşkanı Gül, Onuruna Verilen Akşam Yemeğine Katıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yusuf Gilani tarafından Lahor Kalesi'nde onuruna verilen akşam yemeğine katıldı.

Lahor Kalesi'ndeki yemek ve programda, önce Kuran-ı Kerim okundu. Kuran-ı Kerim dinletisinin ardından bazı Pakistanlı sanatçılar ilahi ve şarkılar seslendirdi. Programın ardından konuşan Gül, tarihi Lahor Kalesi'nde hitap etmekten memnun olduğunu belirterek, Lahor'un zengin tarihi ve kültürel mirasına şahit olduğunu ve bu ziyareti asla unutmayacağını söyledi. Türkiye ve Pakistan arasındaki tarihi dostluğun son yıllarda büyük bir ivme kazandığını anlatan Gül, karşılıklı üst düzey ziyaretlerin iki kardeş
ülke arasındaki bağı daha da güçlendireceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, Pakistan'daki terörist eylemlerden büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Gül, terörle mücadelenin küresel sorumluluk gerektirdiğine değinerek, "Pakistan'ın terörle mücadelesini takdirle izliyoruz" dedi.

Aralarında iş adamlarının da olduğu bir heyetle ülkeyi ziyaret ettiğini hatırlatan Gül, iş adamlarının toplantılarından olumlu sonuçlar alınacağına inandığını belirterek, "Türkiye, Pakistan ile ekonomik ilişkilerin gelişmesi için her türlü imkanı sunmaya hazır" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuşmasının sonunda Pakistan halkı için barış, huzur ve refah diledi.

Gül'ün ardından konuşan Başbakan Gilani, Türkiye ile Pakistan arasında derin ilişkiler bulunduğunu yineleyerek, "Kardeşlik duygularımız karşılıklı" diye konuştu. Pakistan'ın terör tehdidiyle karşı karşıya olduğunu kaydeden Gilani, bunun ülkedeki barış ve gelişme önünde engel teşkil ettiğini söyledi. Gilani, Türkiye ve Pakistan arasındaki ilişkilerin bölgesel barış için önemli bir etken olduğunu ifade ederek, "İlişkilerimizi ortaklığa dönüştürme zamanı geldi" dedi.

Bu arada, Cumhurbaşkanı Gül, Pakistan Başbakanı Gilani'nin onuruna verdiği yemek öncesinde, Pencap Eyalet Valisi Salman Taseer'i kabul etti. Gül'ün konakladığı Pearl Continental Oteli'ndeki kabul, basına kapalı gerçekleşti.