Tekneler Suyla Buluşurken Elektrik Kesilmeyecek

Bodrum ilçesinde, tersanelerin bulunduğu İçmeler mevkisinde enerji nakil hatları hatlarının yer altına indirilmesi için çalışma başlatıldı.

Tekneler Suyla Buluşurken Elektrik Kesilmeyecek
Havai elektrik hatları, yerli ve yabancı birçok ünlü isme lüks teknelerin yapıldığı ve Bodrum ekonomisinde önemli bir yeri olan İçmeler'deki tersanelerde zaman zaman sorunların yaşanmasına neden oluyordu. Sahilden iç kesimde kalan tersanelerde yapılan teknelerin denize indirilmesi sırasında zaman zaman elektrik kesintisi yaşanıyordu. Bu durum tersanelerde iş kaybına yol açıyordu.
İçmeler bölgesindeki tersanelerin yıllık 300 milyon dolar dolayında girdi sağladığını söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, elektrik hatlarının yer altına indirilmesi ile bazı olumsuzluların ortadan kalkacağını söyledi. Başkan Kocadon bu çalışmada, Aydem Elektrik Dağıtım. A.Ş. Bodrum İşletme Müdürlüğü'ne ellerinden geldiğinde destek olacaklarını söyledi. Aydem Elektrik Dağıtım. A.Ş. Bodrum İşletme Müdürü Sefa Pişkinleblebici ise ilçe merkezinde bazı noktalarda elektrik hatlarının yer altında olduğunu, yaklaşık 20 günlük bir çalışma ile tersaneler bölgesinde de hatların yer altına indirileceğini belirtti. Böylelikle elektrik kesintilerinin önüne geçileceğini kaydeden Pişkinleblebici 1 kilometrelik bir çalışma yapacaklarını anlattı.