Akmek'den El Emeği Göz Nuru Sergisi
Antalya Mesleki Eğitim Kursları'nın (AKMEK) kadın kursiyerleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde el emeği, göz nuru ürünlerini sergiledi.

AKMEK Halk Oyunları Ekibi'nin folklor gösterisinin ardından bir konuşma yapan Başkan Tütüncü, meslek edindirme kurslarının bir merkezin kalkınmasının ana dinamiklerinden biri olduğunu belirtti. Başkan Tütüncü, 5 ayrı noktada açtıkları AKMEK kurslarında 3 bine yakın kişiye hizmet verdiklerini ifade ederek, "Kursiyerlerimizin yüzde 70'i kadınlardan oluşuyor. AKMEK, hem meslek hem de sanat edindirme kursu olarak, yani hem kaliteli iş gücü üretmede hem de vatandaşlarımızın sanatsal yönlerini geliştirmede önemli bir etkiye sahip. Meslek edindirme kurslarımız, Antalya'da, Kepez'de çok önemli bir hizmeti gerçekleştiriyor." diye konuştu.
Başkan Tütüncü, Sakarya Parkı içerisindeki AKMEK kurs merkezini ve çevresini kültür parkı haline getirmek istediklerini belirterek, Yeni Emek Mahallesi'nde çok yakın bir zamanda temelini atacakları kültür merkezi ile de AKMEK'te öğrenilen sanatların icra edileceği, fiziksel bir mekana sahip olacaklarını sözlerine ekledi.
