Türk Dünyası Gençleri Bayraktepe'de Buluşacak

Hendek Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Ali İnci, Dünya Gençleri Dostluk ve Dayanışma Derneği ile bir araya gelerek birliğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Toplantıda Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Dünya Gençleri Dostluk ve Dayanışma Derneği ortak proje yapma kararı aldılar. Dünya Gençleri Dostluk ve Dayanışma Derneği adı ile kurumsal kimliğine kavuşan 40'ı aşkın ülkede temsilcilikleriyle faaliyetlerini sürdüren Dernekle, Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin çok fazla ortak yanı olduğunu söyleyen Başkan Ali İnci, "Bağımsız ve Özerk Türk Cumhuriyetleri, Türk toplulukları arasında belediyecilikle ilgili birikimlerimizi, ortak kültürel mirastan kaynaklanan kültürel sosyal ve iktisadi bütünleşmeyi asıl alarak kurduğumuz birliğimiz kısa sürede önemli çalışmalar yaparak Türk Dünyası'nda ismini duyurmuştur. Herkes kendi alanlarında birliktelikler ve projeler yaparak Türk Dünyası'ndaki beraberliklere destek verebilir. Türk Dünyası hiç kimsenin tekelinde değildir. Bugün yapılan çalışmalara baktığınızda bunun yaygarasını yapanlarla uygulamasını yapanları çok rahat görebilirsiniz. Önemli olan konuşmak değil uygulamak, harekete geçmektir" dedi.
Dünya Gençleri Dostluk ve Dayanışma Derneği'nin yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden Başkan İnci, "Gençlerin yapıcı ve birleştirici gücünü organize hale getirerek, Türk Kültürüne sahip çıkma yolunda işbirliği çerçevesinde araştırma ve uygulamalarda bulunmak, Kültür zenginliklerinin birbirine aktarılmasında çalışmalar yaparak dostlukları ve dayanışmayı sağlamak amacıyla çıktığınız yolda sizde kendi alanınızda güzel bir çalışma ortaya koymuşsunuz. Şu anda baktığımda Kırgız, Özbek, Türkmen, Azeri, Boşnak, Arnavut, Moldov, birçok arkadaşımızı görüyorum. Siz gençler olarak bu birlikteliği sağlamak için görevinizi yapmaya başlamışsınız, teşekkür ederim" diye konuştu.
Hendek'te bulunan Bayraktepe Tesisleri'nden bahseden Başkan İnci, Türk Dünyası gençleriyle burada büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapmak için bir proje hazırladıklarını bu projede Dünya Gençleri Dostluk ve Dayanışma Derneği'nin katkılarını da beklediklerini sözlerine ekledi. Dünya Gençleri Dostluk ve Dayanışma Derneği üyeleri Başkan İnci'ye yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek projeye destek vereceklerini söylediler.