Sulama Birliğinin Fesih Kararının Yürütmesi Durduruldu

Adıyaman'ın Çelikhan İlçesi Kaymakamı Ercan Turan, Şanlıurfa Bölge İdare Mahkemesi'nin, Çelikhan-Pınarbaşı Sulama Birliği'nin fesih kararının yürütmesinin durdurulduğunu açıkladı.

Kaymakam Ercan Turan, Çelikhan-Pınarbaşı Sulama Birliği'nin fesih kararının durdurulma kararının Çelikhan ve Pınarbaşı için hayırlı olmasını diledi. Kaymakam Turan, Çelikhan-Pınarbaşı Sulama Birliği Başkanlığı'nın 2009 yılı 2. Olağan Meclis toplantısında alınan 5 sayılı karar ile birliğin tasfiyesine karar verildiğini hatırlattı. Turan, "Sulama Birliği Meclisi tarafından hukuken geçerli bir gerekçe gösterilmeden, sulama birliğinin fesh edilmesi, sulama faaliyetlerinden faydalanan bin 100 hanenin geçim sıkıntısı çekmesine ve telafisi mümkün olmayan zararların doğmasına neden olacağı düşünüldüğünden, birliğin fesih kararının geçersiz sayılması için, Çelikhan Kaymakamlığı olarak Bölge İdare Mahkemesi'ne yürütmenin durdurulması istemiyle dava açmıştık. Çelikhan Kaymakamlığı'nın başvurusunu değerlendiren Şanlıurfa Bölge İdare Mahkemesi bütün bu durumları göz önünde bulundurarak, yürütmenin durdurulması kararını vermiş ve yargılama devam etmektedir" dedi.
Turan, "Bilindiği gibi ülkemizin her yöresinde küresel ısınma sonucu mevcut su kaynaklarının etkin bir biçimde kullanılması için bir dizi önlemler alınmaya çalışılmaktadır. Çelikhan ilçesi ve Pınarbaşı beldesi sınırları içerisinde bu sulama faaliyetlerinden bin 100 hane faydalanmaktadır. Küresel ısınmayla su kaynaklarının yok olmaya yüz tuttuğu bu dönemlerde DSİ'nin mevcut su kaynaklarının bilinçli ve tasarruflu olarak kullanılması yönünde halkımıza sunmuş olduğu bu tesislerin işletilmesi, gerek sulamadan faydalanan çiftçilerimize gerekse bölge ekonomisine çok büyük katkı sağlamaktadır" diye konuştu.