Stockholm Yat Fuarı 'Her Şey Deniz İçin' Başladı

İskandinavya'nın yat fuarı 'Her Şey Deniz İçin' İsveç'in başkenti Stockholm'de başladı.

Bu sene fuara, Türkiye'den yat turizmi yapan firmalar ve Antalya Deniz Ticaret Odası katılıyor. Fuar katılımcısı firmalar 2010 sezonunun çok iyi geçeceği yönünde ortak görüş bildirdiler.
"Her Şey Deniz İçin Fuarı', 3 mega salondan meydana geliyor. A salonunda büyük yelkenliler ve motorbotlar, B salonunda daha küçük tekneler, C salonunda ülkelerin stantları ve deniz malzemesi satan firmalar yer alıyor.
Bu dev fuar her zaman İsveçlilerin ilgisini çekiyor. Deniz meraklıları tekne veya deniz malzemesi satın almak için bu fuarı bekliyor. İsveçlilerin denize diğer Avrupa ülkelerinden daha fazla merak duydukları biliniyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri Filiz Köse fuar hakkında yaptığı açıklamada, "Bu uzun yıllardan beri katıldığımız bir fuar. Biz geçen sezon 400 bin turistle sezonu kapatmıştık. Bu sene yüzde 10, yüzde 15 kadar büyüme bekliyoruz. Sadece sejour turizmi değil, golf ve yat turizmine de ilgi gösteriyoruz. İsveç'teki tur operatörlerinde kapasite artışı bekliyoruz. Fuara Antalya Deniz Ticaret Odamız ve yat turizmi yapan turizm acentelerimiz katılıyor. Başarılı bir fuar geçireceğimizi düşünüyorum" dedi.
Köse, "Marinalara dönük Bakanlığımızın planları var. Yatırımların artacağını zannediyorum" diye ifade etti.
Kültür ve Turizm Müşaviri Köse, yat turizmi için acentelerle yapılan görüşmelerde sektörün büyüdüğüne dikkat çekerek, 2010 yılı turizminin iyi geçeceğinden emin olduğunu belirtti.