Roj Tv'nin Kapatılması Viranşehir'de Protesto Edildi

Belçika'da Roj TV'nin kapatılması, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde basın açıklaması ile protesto edildi

Roj Tv'nin Kapatılması Viranşehir'de Protesto Edildi
Belçika'da Roj TV'nin kapatılması, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde basın açıklaması ile protesto edildi. Basın açıklamasını yapan BDP Viranşehir İlçe Başkanı Mehmet Ali Türk, "Roj TV'ye yapılan baskınları şiddet ile kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.
Belçika'da Kürt kurumları ve Roj TV'ye yapılan operasyon, Viranşehir'de protesto edildi. BDP İlçe örgütünün organize ettiği eyleme, Viranşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Burun, BDP İlçe Başkanı Mehmet Ali Türk ve yüzlerce kişi katıldı.Eylemde "Roj TV irademizdir, Roj TV'ye dokunma, Roj TV Kürtlerin sesidir, ABD uşağı Belçika" şeklinde pankartlar açıldı.

Burada bir basın açıklaması yapan BDP İlçe Başkanı Mehmet Ali Türk, Roj TV ve Kürt kurumlarına yapılan baskınları şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini söyledi. Türk, "Sözde demokrasi ile övünen Avrupa devletleri Kürt kurumlarına yaptıkları bu uygulamaları hiçbir açıklama ile meşrulaştıramaz. Ne yaparlarsa yapsınlar Kürtler bıkmadan ve usanmadan özgürlük yürüyüşlerine devam edeceklerdir. Belçika hükümetinin soğuk savaş politikaları Kürt kurumlarına yaptıkları baskınlarla açığa çıkmıştır. Bu yaklaşım
Kürtleri ezmeyi hedefliyor. Hiç kimse de bu operasyonlara sevinmesin. Bugüne kadar bu operasyonlar amacına ulaşmamış ve ulaşmayacaktır. Başta Belçika hükümeti ve Avrupa devletlerinin bu politikalarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Kürtlerin gözü ve kulağı olan Roj TV'nin yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Kirli ve çirkin politikalar Kürtleri asla yıldıramayacaktır" diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından kitle ''Baskılar bizi yıldıramaz'' sloganları eşliğinde dağıldı.