Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu'nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Türk tarihinde kadınlara gerekli değer ve önemin her zaman verildiğini söyledi.

Vali Salihoğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajında Türkiye'de 1921 yılından beri kutlanmakta olan Dünya Kadınlar Günü'nün kadın haklarının geliştirilmesi noktasında günümüzde bir sembol teşkil ettiğini, Türk tarihinde kadınlara verilen önemin Cumhuriyetin ilanından sonra 1930 yılında kadına seçme ve seçilme hakkının verilmiş olmasıyla daha da ileri düzeye taşındığını ifade etti.
Günümüzde kadınların hayatın her alanında bu haklarını istedikleri gibi kullandığını belirten Vali Salihoğlu, Türkiye'de ilk kez Gümüşhane'de uygulamaya başlanan "Haydi Kızlar Projesi" ile her 5 kız öğrenciden 4'ünün eğitim-öğretime devam etmesinin sağlandığını söyledi.
Gümüşhane'de 2007 yılından beri uygulanan projeye bundan sonraki yıllarda da devam edileceğinin altını çizen Vali Salihoğlu, şunları söyledi: "Her kızımızın hakkı olan eğitimi alması için gerekli ortam sağlanacaktır. İlimizde kadınlarımıza yönelik olarak birçok meslek edindirme projesi uygulanmış yeni projelerde teklif edilmiştir. Kuşakların yetişmesinde büyük rol üstlenen kadınlarımızı, üstün bilgi seviyesi ve kültürel değerlerine bağlı, ahlaklı bireylerin yetiştirmek için gösterdikleri özveriden dolayı kutluyorum. Eşi ve çocukları ile omuz omuza Kurtuluş Savaşında bağımsızlık için mücadele ederek şehit olan kahraman kadınlarımızı rahmet ve minnetle anar, bu vatan için şehit olan evlatların annelerinin ellerinden öpüyor sabırlar diliyorum."