Esenyurt Belediyesinden “Uyuşturucuya, Alkole ve Sigaraya Hayır” semineri

Esenyurt Belediyesi sağlıklı nesiller için “Uyuşturucuya, Alkole ve Sigaraya Hayır” semineri düzenledi

Esenyurt Belediyesinden “Uyuşturucuya, Alkole ve Sigaraya Hayır” semineri
Malkoçoğlu ailelere seslendi

Esenyurt belediyesi tarafından düzenlenen “Uyuşturucuya Hayır” seminerinin konuşmacı konuğu Sanat Dünyasının Duayeni Cüneyt Arkın’ı ağırlayan Başkan Kadıoğlu, günün anısına plaket takdim ederek, teşekkürlerini dile getirdi.
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu her fırsatta dile getirdiği eğitimsiz bir milletin geleceğini düşünemiyorum diyerek, eğitime verdiği önemi düzenlediği “Uyuşturucuya Hayır” semineriyle, bir kez daha ortaya koydu. Başkan Kadıoğlu, uyuşturucunun ne kadar kötü olduğuna dikkat çekmek ve gençlerin beyinlerinde yer etmesi amacıyla, seminerin konuşmacı konuğu olarak yıllardır uyuşturucuyla mücadele eden Sanat Dünyası’nın Duayeni Cüneyt Arkın’ı konuk etti. Esenyurt Kültür Merkezinde düzenlenen ve büyük ilgi gören, “Uyuşturcu, Alkol ve Sigara” konulu seminere AK Parti İlçe Başkanı Şenay Değer, Saadet Patisi İlçe Başkanı Hasan Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Hasar, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve eğitimciler katılanlar arasında yer aldı.Belediye tiyatro ekibinin sahnelediği uyuşturucu konulu oyunuyla başlayan seminer programı, Türk Müziğinin yeni isimlerinden Ilgaz’ın söylediği birbirinden güzel şarkılarla son buldu.

Kadıoğlu: kötü alışkanlıkları tercih etmeyin!

Eğitim projeleriyle hamle üstüne hamle yapan Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Uyuşturcu, Alkol ve Sigara” konulu seminerde yaptığı kısa konuşmasında, “Genç ilçemizin pırıl pırıl gençleri, bu kötü illet olan üç şeyden kendini mutlaka korumalıdır. Güzel ve tertemiz yaşamak varken, ne olur kötü alışkanlıkları tercih etmeyin” diye gençlere seslendi ve ailelerin de çocuklarına sahip çıkması gerektiğine dikkat çekti.

Arkın: Televizyonlar rezalettir

Seminerin konuşmacı konuğu olan Malkoçoğlu Lakabıyla Dünya’ya Ün Salan Ünlü Sinema Sanatçısı Cüneyt Arkın, “Biz; o kadar güzel bir milletiz ki, kıymetimizi bilmiyoruz. Nasıl büyük bir tarihten geliyoruz. Atalarımız 5 kıtayı, 6 denizi fethetmişler. Sizler böyle bir milletin çocuklarısınız. En büyük medeniyeti bizler yaşadık. Muhteşem tarihimizin onuruyla, ne olur kendi kıymetinizi bilin. Kanlarımızda atalarımızın asil kanını taşıyoruz diyen Arkın, “Boşverin Amerika’ya, Avrupa’ya benzemeyi. Biz Türkler, tarihte hep yenmişiz ve bu yenilgiler içlerine oturmuş adamların. Amerika Kızılderilileri, Batı ise insanları köle diye satmış ve tarihlerinde, kültürlerinde köle taciri vardır. Onun için birilerine benzemeyi bırakın, kendi kültürünüzü örnek alın” dedi. Uyuşturucu, Alkol ve Sigara’nın ne kadar kötü olduğuna dikkat çeken Arkın ailelere seslenerek, “Gençleri bu alışkanlıklara sürükleyen birinci derecede arkadaştır. Çocuklarınızın arkadaşlarına hissettirmeden dikkat etmeniz gerekiyor. Bu ekmek kavgasında işiniz çok zor ama her boş kaldığınızda çocuklarınızla sohbet edin ve zamanı onlarla geçirmeye çalışın. Çocuk sokağa çıktığı zaman her an tehlikeyle karşı karşıya olduğunu unutmayın. Uyuşturucu tacirleri guruplar halinde artık çeteleşmişlerdir ve öfke içindelerdir. Çocuklarınızın nereye gittiğini mutlaka bilmemiz gerekiyor. Düşünen, araştıran gençlik yetiştirmeliyiz. Gençlerimiz zeki ve akıllıdır. Bu enerjisini harcamada ailelere çok büyük iş düşüyor” diye konuştu. Seminerin soru-cevap bölümünde soruları yanıtlayan Malkoçoğlu Cüneyt Arkın, “Televizyonlarımızdaki yayınlanan programlar bir rezalettir. Türk, Türk’e nasıl bu kadar hakaret edebilir. İğrenç olan televizyon programlarıyla gençlerimizin geleceğini yok etmek istiyorlar. Televizyon güzel bir iletişim aracıdır ama, ülkemiz adına yapılan programlar olursa faydalıdır.