Ahmet Reyiz Yılmaz: 'Hatadan Hızla Dönülmeli Ve Türk Milletinin Gönlü Kazanılmalıdır'

Milliyetçi ve Muhafazakar Parti (MMP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Ermeni tasarısına ilişkin ABD Temsilciler Meclisi'nin Dış İlişkiler Komitesi'nde yapılan oylama ve oylama sonucunda çıkan onay kararı eleştirerek, 'Hatadan hızla dönülmeli ve Türk milletinin gönlü kazanılmalıdır' dedi

Ahmet Reyiz Yılmaz: 'Hatadan Hızla Dönülmeli Ve Türk Milletinin Gönlü Kazanılmalıdır'
Milliyetçi ve Muhafazakar Parti (MMP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Ermeni tasarısına ilişkin ABD Temsilciler Meclisi'nin Dış İlişkiler Komitesi'nde yapılan oylama ve oylama sonucunda çıkan onay kararı eleştirerek, "Hatadan hızla dönülmeli ve Türk milletinin gönlü kazanılmalıdır" dedi.

Yazılı açıklama yapan Yılmaz, İsrail hükümetinin bu konuya gereken tepkiyi koymak ve müdahil olmak zorunda olduğunu söyledi. Türk Milleti'ne iftira atıldığını belirten Yılmaz, "Amerikalı Yahudiler kulaklarını bu şekilde tersten tutmaya devam ettikçe İsrail yalnızlaşmaya İran karşısın da çaresiz kalmaya mahkûm edilir. Amerika'da yaşayan Yahudiler İsrail'in burada müstakil bir devlet olduğunu her zaman unutmaktadırlar. Amerika'daki Yahudiler bu karar ile sadece kendi ayaklarına değil İsrail de Türk Milletinin kadir ve kıymetini bilen insanlarının da geleceğini lekelemekte ve nesiller arasına kötülük tohumları ekmektedirler.

İsrail ve Yahudilerin menfaatleri Türk milletinin menfaatlerinin yanındadır. Bu unutulmuştur. İsrail şimdi bu utancı temizlemek için hızla çalışmak zorundadır. Nesiller arasına nifak sokacak bu utanç tasarısını ters çevirmek zorundadırlar. Tahran kapısı bu kadar yakınken bu iftirayı temizleyip yaralanan ilişkileri tamir etmek görevini İsrail Hükümeti üstlenmek zorundadır" diye konuştu.