'Türkçe'nin Tarihi Gelişimi Ve Günümüzdeki Durumu' Konulu Konferans

Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türk Dili ve Lehçeleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof

'Türkçe'nin Tarihi Gelişimi Ve Günümüzdeki Durumu' Konulu Konferans
Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türk Dili ve Lehçeleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Nevşehir Üniversitesi Kapadokya Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ''Türkçenin Tarihi Gelişimi ve Günümüzdeki Durumu'' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.
Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türk Dili ve Lehçeleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürer Gülsevin, NEÜ Yerleşkesi Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda verdiği konferansında, Türkçenin en zirve günlerini yaşamakta olduğuna dikkati çekti. Günümüzde Türkçe dilinin, Osmanlı'nın, en zirve olduğu zamanda olmadığı kadar yaygın olduğunu vurgulayan Gülsevin, "Türkçe asla kaybolmaz, Türkçe ölmez. Şu tarihi coğrafya tarihi derinlik tarihteki bu zenginlik aşılanmış vaziyettedir. Bu zenginliğe bu güne kadar hiçbir şey olmamış, bundan sonra da olmaz. Bunu bir Türk olarak ya da milletini seven bir insan olarak söylemiyorum, bir dilci olarak söylüyorum. Türk diline hiçbir şey olmaz" dedi.
"Türkçenin en zirve günlerini yaşıyoruz" diyen Gülsevin, şu anda dünyada en prestijli dillerden birisi olduğunu kaydetti. Bosna'dan Çin Seddi'ne kadar Türkiye Türkçesi ile dolaşılabileceğini belirten Gülsevin, "Çıkın Bosna'dan gidin Çin Seddine kadar Türkiye Türkçesi ile dolaşabilir misiniz? Emin olun dolaşırsınız! Hangi coğrafyaya giderseniz gidin herkes Türkiye Türkçesi öğrenmeye çalışıyor. Hiç endişe etmeye gerek yok. Türkiye Türkçesi altın çağını yaşıyor. Şu anda dünyada en prestijli dillerden birisi Türkçe'dir" şeklinde konuştu.
Konferansı, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Akdoğan, Sema ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş, öğretim elemanları ve öğrenciler ilgi ile izledi.
Konferansın sonunda, Rektör Kılıç, Gülsevin'e teşekkür plaketi verdi.Prof. Dr Gülsevin de Rektör Kılıç'a Orhun abideleri minyatür maketini hediye etti. Nevşehir Üniversitesi Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Öğer ise Gülsevin'e katılım belgesini verdi.
Konferansın ardından Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türk Dili ve Lehçeleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürer Gülsevin merkezi kantinde öğrencilerle bir araya gelerek öğrencilerin sorularını yanıtladı.