Kktc Cumhurbaşkanı Talat Aihm'in Kararını Değerlendirdi

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM), KKTC'deki Taşınmaz Mal Komisyonu'nu etkin iç hukuk yolu olarak kabul etmesi kararını değerlendirdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, AİHM'in bu kararının çok uzun bir uğraşın, mahkemeyi ikna edebilmek için iç hukukta yapılan değişikliklerin ve Taşınmaz Mal Komisyonu'nun ciddi çalışmasının bir sonucu olduğunu söyledi. "Doğru politika, doğru vizyon ve uluslararası alanda doğru çalışmalar yapmak bu sonucu ortaya çıkardı" diyen Talat, bu kararla Mülkiyet başlığının müzakereler yoluyla çözülebilmesinin yolunun açıldığını vurguladı. Alınan kararının nihai olmadığını da ifade eden Cumhurbaşkanı Talat, durumun
mutlaka iyi değerlendirilmesi gerektiğini aksi takdirde bunun Türk tarafının lehine olmayacağını kaydetti.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nce alınan kararın Kıbrıs sorununun çözümüne de katkı yapacağını anlatan Talat, kararın alınması yolunda ciddi çalışmalar yürüten Taşınmaz Mal Komisyonu'na Devlet katkısını sürdüreceklerini belirtti. Talat, Cumhuriyet Meclisi'ne de Taşınmaz Malların Tazmini, Takası ve İadesi Yasasını görüşerek kabul ettiği için teşekkür etti.
Her zaman olduğu gibi bu konuya da büyük katkı koyan Türkiye Cumhuriyeti Devlet ve Hükümet yetkililerine de teşekkür eden Cumhurbaşkanı Talat, kararın alınmasında özellikle Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve daimi temsilciliğin büyük etkisi olduğunu söyledi.