Erciş Belediyesi'nden Eğitime Büyük Destek

Van'ın Erciş Belediye Başkanlığı tarafından ilçe genelinde YGS ve LGS'ye hazırlanan 4 bin öğrenciye ücretsiz kaynak kitap dağıtıldı.

Erciş Belediyesi'nden Eğitime Büyük Destek
İlçe kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ile birlikte Erciş Sağlık Meslek Lisesi ile Erciş Anadolu Öğretmen Lisesi'ni ziyaret eden Başkan Çiftci, sınıfları gezip öğrencilerle sohbet etti. Amaçlarının eğitime her zaman olduğu gibi yine katkı sağlamak olduğunu bildiren Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, dağıtılan kaynak kitapların Erciş Belediyesi Meclisi kararı doğrultusunda fakir, zengin ayrımı yapmadan tüm öğrencilere dağıtıldığını kaydetti. Göreve geldikleri günden itibaren her yıl belediye bütçesinin yüzde10'luk bölümünü eğitime ayırdıklarına da vurgu yapan Çiftci, ülkenin tek kurtuluş yolunun liyakat sahibi ve eğitim seviyesi yüksek insanlardan geçtiğini belirtti. Fakir öğrenci ve ailelerinin zaman zaman kendilerinden kaynak kitap veya dershane ücretlerinin karşılanması yolunda isteklerinin olduğunu da belirten Çiftci, bu istek yerine herkesime ulaşacak şekilde kaynak kitap vermeyi daha uygun gördüklerini anlatarak, "Tüm öğrencilerimiz için 6 yıldır sürdürdüğümüz uygulamamızı bu yıl da devam ettirdik. Orta öğretimin tamamında öğrencilerimize üç ciltlen oluşan ve bu yıl yine değişen üniversite sınav sorularına uygun bir şekilde kaynak kitap hazırlattık. Hedefimiz, Erciş'in eğitim kalitesine katkı sağlamak ve üniversite sınavlarında öğrencilerimizin başarılarını artırmaktır. Türkiye'de ender belediyeler bu hizmeti yapabilmektedir. Bunlardan birisi de Erciş Belediyesi'dir. Eğitime ne kadar yatırım yapsak azdır. Gerek yüksek öğretim, gerek orta öğretim, gerekse ilköğretimde belediyemizin tüm imkanlarını sonuna kadar seferber etmekteyiz. Öte yandan okullarımızın fiziki şartları, okul yaptırma, okulların donanımını, eğitim araçları, kaynak ve ders kitaplarıyla eğitime destek geleneğimizi sağlayıp, okulların eğitim kalitesini artırmak gayreti içersindeyiz. Bunu da elimizden geldiğince sürdüreceğiz. Bu hizmetimizden tek bir çocuğumuz bile fayda görürse, tek bir çocuğumuz bile hayata tutunursa biz kendimizi mutlu his edeceğiz" dedi.
Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ise, Belediye Başkanı Fatih Çiftci'nin bir eğitim gönüllüsü olduğunu belirtti. Erciş Belediyesi'nin eğitimin her alanında sunduğu katkıdan kaymakamlık olarak oldukça mutlu olduklarını ifade eden Kurtoğlu, "Sayın Belediye Başkanımız Fatih Çiftci Bey hakikaten bir eğitim gönüllüsü. Göreve seçilmesinden bugüne değin okullarımızın her türlü fiziki şartlarının iyileştirmesinde, öğrencilerimize kaynak kitap temininde elinden gelen tüm gayret ve fedakarlığı göstermiştir ve göstermeye de devam etmektedir. Kendilerine, meclis üyelerine ve mesai arkadaşlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Erciş Belediye Başkanlığı tarafından hazırlatılan kaynak kitaplar İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ile Belediye Başkanı Fatih Çiftci tarafından üniversiteye hazırlanan öğrencilere verildi.