Özürlü Dostu Kamu Kurumları Yarışması

Özürlü Dostu Kamu Kurumları Yarışması kapsamında Sakarya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi arasında kamu kurumlarında özürlülere yönelik duyarlılık oluşturulması amacıyla işbirliği protokolü imzalandı

Özürlü Dostu Kamu Kurumları Yarışması
Özürlü Dostu Kamu Kurumları Yarışması kapsamında Sakarya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi arasında kamu kurumlarında özürlülere yönelik duyarlılık oluşturulması amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.
Sakarya Valiliğinde düzenlenen törende Vali Hüseyin Atak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kamu kurumlarında özürlülere yönelik duyarlılık oluşturulması amacıyla protokole imza attılar.
İmza töreninde konuşan Vali Hüseyin Atak, belediyenin geliştirdiği projeyi desteklediklerini belirterek, Adapazarı Kaymakamlığı binasında özürlülere kolaylık sağlayacak düzenlemelerin yer alacağını kaydetti.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Davut Yüce, yaptığı açıklamada, kamu kurumlarına özürlülerin daha kolay gelişimini sağlamak amacıyla projeyi geliştirdiklerini söyledi.
Projeyi Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığının da desteklediğini ifade eden Yüce, "Özürlü Dostu Kamu Kuruluşları Yarışması düzenleyeceğiz. Bu yarışmadaki amacımız kamu kuruluşlarının özürlülerin erişebilirliğine uygun hale gelmesidir. Bu çerçevede iki yıldan beri yürüttüğümüz sanayici ve işverenlere yönelik özürlü dostu iş yeri yarışmalarımız vardı. Türkiye'de farklı bir modelde yapılan yarışmalarla özürlülere hayatın her alanında duyarlılık geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu yıl da bu duyarlılığını kamu kurumlarındaki yöneticilerimiz ve çalışanlarımıza yönelik oluşması noktasında planlama yaptık. Bu çerçevede Valilik ile yaptığımız protokolle projenin yürütücüsü biz olacağız, valiliğin her türlü desteğiyle bu yılki konseptimizi bu şekilde belirlemiş olduk" dedi.