M.Schumacher: Her zamankinden daha iyiyim

Mercedes GP'si ile Formula 1'e dönüşünün pek parlak olmadığı görünsede kendisinin önceki gibi iyi olduğunu söyledi.

M.Schumacher: Her zamankinden daha iyiyim
Schumacher, sezonun ilk iki yarışında hem sıralama hem de yarışta takım arkadaşı Rosberg'in gerisinde kaldı ve geçen hafta sonu Avustralya'da genç Alguersuari'yi geçmekte oldukça zorlandı.

Ama Schumacher'in kağıt üzerinde beklenen sonuçları alamamasına rağmen Mercedes Benz motor sporları sorumlusu Norbert Haug, Alman pilotun hâlâ kendisini 7 defa şampiyonluğa taşıyan sihre sahip olduğundan emin olduğunu gösterdi.

Schumacher'in eskisi kadar iyi olup olmadığı sorusuna Haug: "Kesinlikle. Griddeki en güçlü pilot ikililerinden birine sahibiz."dedi.

"Pakedi geliştirmek bize bağlı. Bahreyn'e kıyasla bu pistte geliştiğimizi söyleyebiliriz"dedi.

Haug, şimdiye kadar alınan sonuçların, Rosberg'e kıyasla Schumacher'in durumunu ortaya koymadığını belirtti, özellikle de Melbourne'de sıralamada Alonso'ya takılması, hasarlı bir araçla yarıştığı göz önüne alınınca. Avustralya GP sonrasında yapılan incelemede Schumacher'in aracının hasar aldığı görüldü.

Haug: "Cumartesi sabahına bakın, o derecelere bakın, sıralamada Michael'in Alonso'nun arkasında kalmasını göz önünde bulundurun, açık söylemek gerekirse Nico'nunki ile mukayese edilebilir bir turdu. Ve Nico'nun, 4 senelik tecrübesiyle şimdiki neslin en iyi pilotlarından biri olduğunu düşünüyorum"

"Michael, bu 4 yılın 3'ünd yoktu ama burada, rekabetçi olmak için bulunuyor. Ve masasında oturup da 'kimse benden fazla kazanamaz' diyebilirdi ama bu onun tutkusu."

"Artık Hiç olmadığı kadar rahat biri, keyif alıyor, çok iyi bir takım üyesi, takım oyuncusu. Basın konferansında iki adamın birbirleriyle şakalaştıklarını ve eğlendiklerini ama yine de odaklarını kaybetmediklerini görebiliyorsunuz"